Connect with us
Preşedintele Franţei vine azi în România. Măsuri DRASTICE de securitate

Știri

Preşedintele Franţei a ajuns în România. Ce decizii se vor lua în timpul vizitei

UPDATE 12:55 Jandarmeria română îi urează preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, ”Bun venit în România” în limba engleză.

”Good morning Mr President Emmanuel Macron! Welcome to Romania! The Gendarmes of the special task force shall ensure security for the duration of your visit (Bună dimineaţa, domnule preşedinte Emmanuel Macron! Bun venit în România! Jandarmii brigăzii speciale vor asigura securitatea pe durata vizitei dumneavoastre – n.r.)”, este mesajul postat de Jandarmeria Română pe Facebook.

Jandarmeria postează şi câteva fotografii cu paza de la aeroport şi de pe traseul preşedintelui Franţei.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, vine azi în România, urmând să aibă convorbiri şi o conferinţă de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului francez va vizita Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Vizita preşedintelui Franţei în România aduce şi unele dintre cele mai drastice măsuri de securitate. Serviciul de Pază şi Protecţie, ofiţeri SRI şi mascaţi din trupele speciale vor să fie siguri că Emmanuel Macron, liderul uneia dintre cele mai lovite ţări europene de terorism, va fi în siguranţă în Bucureşti.

Paza lui Emmanuel Macron pe teritoriul ţării noastre va începe încă de pe pista aeroportului Otopeni şi se va termina când şeful statului francez va părăsi România.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI: „Avem echipe de intervenţie contrateroristă şi pirotehnică la aeroport, atât la plecări, cât şi la sosiri”.

Emmanuel Macron va fi preluat de agenţii SPP imediat după coborârea din avion. Preşedintele Franţei ajunge în România puţin după ora 12.30. Va fi primit la salonul oficial al Aeroportului Otopeni. Apoi se va îndrepta spre Palatul Cotroceni pe un culoar securizat, pe Drumul Naţional 1.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI: „Avem o echipă în alarmă de intervenţie contrateroristă cu un dispozitiv complet. Asta înseamnă şi asalt, înseamnă şi lunetişti. Avem echipe care patrulează prin Bucureşti, în anumite zone. Şi avem, evident, sprijin informativ pe care îl oferim de fiecare dată celorlalte instituţii ale statului, fiecare după atribuţiile sale”.

Preşedintele Franţei va fi vegheat şi de la înălţime. Pe toate clădirile înalte adiacente traseului vor fi amplasaţi lunetişti.

De monitorizarea traseului se vor ocupa ofiţerii Serviciului Român de Informaţii. Sunt ajutaţi de poliţişti rutieri şi mascaţi din trupele speciale. Ofiţerii de la Pază şi Protecţie vor avea întotdeauna o variantă de urgenţă pentru traseul iniţial. Orice eveniment neprevăzut poate schimba direcţia coloanei oficiale.

Emmanuel Macron va putea admira şi replica faimosului Arc de Triumf de pe Champs-Élysées. De data aceasta în Bucureşti, pe şoseaua Kiseleff.

Primul drum al lui Emmanuel Macron va fi la Palatul Cotrocenui. Aici se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ce va discuta Emmanuel Macron cu Klaus Iohannis

Pe agenda celor doi preşedinţi se numără teme pe cât de importante, pe atât de sensibile. Ei vor discuta despre colaborarea între cele două state, despre investiţiile franceze la noi, dar şi despre viitorul Uniunii Europene.

Preşedintele Republicii Franceze se află în primul său turneu european. Timp de 3 zile, Macron se întâlnește cu majoritatea liderilor din Europa Centrală şi de Est.

Întâlnirea dintre cei doi preşedinţi a fost stabilită în urmă cu două luni, la reuniunea Consiliului European. Propunerea a venit din partea lui Klaus Iohannis, care a anunţat după o discuţie de aproape o ora cu Emmanuel Macron pe care şeful statului nostru a catalogat-o ca fiind “foarte bună”.

Liderii români vor discuta despre aderarea României la Schengen, dar şi despre piaţa comună a forţei de muncă. Presa străină scrie că Macron va încerca să obţină susţinere pentru iniţiativa sa de înăsprire a regulilor privind muncitorii detaşaţi în alte ţări.

Hexagonul se plânge de mult timp că Europa Centrală şi de Est câştigă un avantaj inechitabil şi susţine că detaşarea muncitorilor slab plătiţi afectează piaţă muncii din statele cu salarii mai mari. Un alt subiect al discuţiilor îl constituie reforma Uniunii Europene, care va începe la toamna, reforma în care Macron îşi doreşte să joace un rol important.

Ales în primăvară preşedinte al Franţei, Macron a uimit toată lumea cu povestea să de dragoste. S-a îndrăgostit de soţia lui, Brigitte, pe când avea 16 ani.

El era un adolescent captivat de teatru, iar ea era profesoară care coordona cercul de artă dramatică. Avea 40 de ani, era căsătorită şi mama a trei copii. În cele din urmă, ea a divorţat, iar acum 10 ani s-a căsătorit cu Emmanuel Macron.

Piaţa Victoriei se va transforma şi ea într-o fortăreaţă. Aici, zona este supravegheată de pe clădirile înalte. La Guvern, preşedintele Franţei se va întâlni cu premierul Mihai Tudose. Vizita preşedintelui francez va dura doar câteva ore.

Programul în România al preşedintelui francez:

12.30 – Sosirea preşedintelui la aeroportul Henri Coandă din Bucureşti.

13.00 – Ceremonie oficială de primire de către preşedintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

13.20 – Întâlnire bilaterală cu preşedintele României

14.00 – Întâlnire în format extins la nivel de delegaţii

14.30 – Conferinţă de presă comună a celor doi şefi de stat

15.00 – Dejun de lucru a preşedintelui francez cu premierul Mihai Tudose, la Vila Lac 1

16.15 – Recepţie a comunităţii franceze. Discurs al preşedintelui francez.

17.30 – Vizită a celor două cupluri prezidenţiale la Muzeul Satului “Dimitri Gusti”

18.20 – Întâlnire a preşedintelui cu reprezentanţi ai comunităţii de afaceri franceze

19.30 – Recepţie oferită de preşedintele României la Palatul Cotroceni, în prezenţa invitaţilor francezi şi români din lumea economică şi culturală

21.50 – Sosire la aeroportul Varna

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top