Connect with us
Președintele Klaus Iohannis a spus care este viitorul Codruței Kovesi la DNA

Știri

Președintele Klaus Iohannis a spus care este viitorul Codruței Kovesi la DNA

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție după înregistrările cu Laura Codruța Kovesi care critica activitatea unor procurori DNA. Scandalul legat de aceste înregistrări a dus la declanșarea unui control al inspecției judiciare la DNA, iar în spațul public au apărut teorii conform căruia, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar vrea să o schimbe din funcție pe șefa DNA.

„Am fost informat despre aceste abordări media. Cred că este bine să se verifice. Se fac verificări și în interiorul DNA. De asemenea, și CSM se ocupă. Am luat act de faptul că ministrul Justiției a solicitat o inspecție pe management atât la Parchet, cât și la DNA. Aceste demersuri vor clarifica aspectele. Sunt foarte mulțumit de activitatea conducerii DNA și conducerii Parchetului. Am auzit prea multe aşa zise interceptări, ascultări, ca să mai cred în ele. La final vom afla unde e adevărul”, a zis președintele.

Întrebat dacă ar trebui ca Laura Codruța Kovesi să fie suspendată din funcție, Klaus Iohannis a zis: „nu văd niciun motiv de suspendare”.

„Nu discut cu șefa DNA astfel de chestiuni, nu intră în fișa postului președintelui. Aștept cu mare interes concluziile verificărilor care se fac instituțional. Dacă voi semna sau nu (n.r. – demiterea Laurei Codruța Kovesi), este din filmul dacă și parcă. Când vom avea o concluzie, discutăm”, a adăugat președintele.

Klaus Iohannis a mai zis că nu este de părere că acest scandal intern din DNA va afecta statul de drept sau lupta anticorupție.

Citește și: DNA deschide DOSAR PENAL după înregistrările cu Kovesi – DOCUMENTUL OFICIAL

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top