Connect with us
Klaus Iohannis prelungește starea de urgență cu 30 de zile

Știri

Președintele Klaus Iohannis, anunț important pentru toată România!

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a aprobat proiectul de buget pentru domeniul securităţii naţionale şi Planul de înzestrare al Armatei 2019 – 2028, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

„Am analizat şi aprobat o serie de măsuri importante care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională. Prima chestiune este aprobarea Planului de înzestrare a Armatei pentru perioada 2019 -2028. (…)

Obiectivul fundamental constă în dotarea structurii de forţă cu tehnică şi echipamente militare performante, compatibile cu echipamentele NATO”, a declarat şeful statului.

O altă măsură este aprobarea dotărilor şi mijloacelor care se trimit în 2019 în afara teritoriului statului român.

„Avem 1.902 de militari români care vor participa la misiuni în afara ţării, cu 27 mai mult decât în 2018. (…) Am aprobat şi propunerile de buget pentru domeniul securităţii naţionale”, a adăugat preşedintele.

Șeful statului l-a criticat apoi pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, după ce acesta a anunțat noi măsuri de taxare și impozitare, printre care și „taxa pe lăcomie”.

Iohannis îl critică pe Eugen Teodorovici pentru taxa pe lăcomie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă anunţată de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, care „introduce noi taxe şi impozite”, vine cu idei „nemaiauzite” şi „aruncă în haos economia”.

„Această ordonanţă nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic, nici măcar din mediul instituţional al statului. (…) Acest proiect nu are o analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite până acum, aruncă în haos economia”, a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a făcut apel la guvernanţi „să se răzgândească în privinţa aceste ordonanţe”.

Marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat la Palatul Victoria că Guvernul propune ca de la 1 ianuarie 2019 să se aplice instituţiilor financiar-bancare o taxă denumită ”taxa pe lăcomie”, în cazul în care ratele ROBOR la 3 şi 6 luni depăşesc o anumită valoare, impactul acestei măsuri putând ajunge la trei miliarde de lei.

Specialiștii în economie critică această măsură și spun că ROBOR și inflația sunt corelate, iar prin această măsură, guvernarea PSD ar încerca să fugă de responsabilitate și să dea vina pe bănci pentru situația economică.

Citește și: Reacția președintelui după ce Liviu Dragnea a cerut să fie acuzat de înaltă trădare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top