Connect with us
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: „Ziua Națională nu e a partidelor”

Știri

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu: „Ziua Națională nu e a partidelor”

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit despre importanța Zilei Naționale a României. Liderul ALDE a punctat că 1 Decembrie nu este o zi festivă nici pentru oficialități și partide. Ziua trebuie respectată ca atare.

Tăriceanu își dorește reconcilierea națională

Tăriceanu a transmis mesajul său pentru români via Facebook. Acesta a spus că singura misiune a partidelor este de a promova valorile naționale și simbolurile pentru care s-au jertfit românii în ultimul secol.

”Unul din aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit idealul naţional la care aspirau de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel.

Unirea, fraternitatea, reconcilierea tuturor categoriilor sociale în respectul minorităţilor sunt valorile moştenite la Marea Adunare de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918. Din aceste valori s-a construit acum nouăzeci şi opt de ani naţiunea română, ca o naţiune cu dublă vocaţie a unităţii şi a democraţiei”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

”Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a oficialităţilor statului sau a partidelor politice. 1 Decembrie este şi trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre, al solidarităţii naţionale, al fraternităţii tuturor românilor.

Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat. (…)

CITEȘTE ȘI: Mesajul lui Klaus Iohannis de 1 decembrie, ziua națională a României

O celebrare a democraţiei. O rememorare a faptului, adesea uitat în celelalte zile ale anului, că ultimul cuvânt îi revine întotdeauna corpului cetăţenilor. Puterea cea mai deplină într-o democraţie aparţine cetăţeanului”, mai susţine Călin Popescu Tăriceanu.

Parada militară din acest an de 1 Decembrie se ține la Arcul de Triumf, renovat în ultimii ani. Acest monument va fi inaugurat chiar de ziua românilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top