Connect with us
Prezența NATO în zona Mării Negre se va intensifica, după ultimele evenimente regionale

Știri

Prezența NATO în zona Mării Negre se va intensifica, după ultimele evenimente regionale

NATO își va intensifica prezența în regiunea Mării Negre, după ultimele evenimente globale. Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice susține că prezența flotelor de observare în Marea Neagră are rolul de a contracara acțiunile Rusiei.

Secretarul NATO, Jens Stoltenberg, susține că se vor lua în continuare măsuri pentru a combate orice tentativă anti-diplomatică a Federației Ruse. Această măsură vine după ce în Republica Moldova și Bulgaria au câștigat doi președinți pro-ruși: Rumen Radaev și Igor Dodon.

„NATO va lua măsuri de consolidare a prezenţei în regiunea Mării Negre. Va exista o brigadă multinaţională coordonată de România. Şi elaborăm măsuri suplimentare la nivel aerian şi maritim”, a declarat Jens Stoltenberg, luni, cu ocazia Sesiunii plenare a Adunării Parlamentare NATO, aflată în curs la Istanbul (Turcia), scrie Mediafax.

Suplimentarea prezenței militare în Marea Neagră, Polonia și țările baltice transmit un mesaj puternic și clar. „Alianța Nord-Atlantică este unită. Suntem împreună. Un atac împotriva unui aliat va fi considerat un atac împotriva tuturor”, mai spune Stoltenberg.

Acțiunile sunt defensive, nu ofensive

„Toate acţiunile Alianţei Nord-Atlantice sunt defensive. Ele sunt proporţionate şi în conformitate deplină cu angajamentele internaţionale. Nu avem planuri de a trimite trupe în partea de est a Alianţei. Scopul NATO este a preveni un conflict, nu a provoca unul”, a mai subliniat secretarul general al organizației.

CITESTE SI: Donald Trump avertizează Europa, vor fi consecințe dacă nu cresc contribuţiile la NATO

În luna iulie, Organizația Nord-Atlantică a aprobat un plan de consolidare a prezenței militare în Europa, prin desfășurarea a mii de militari în țara noastră, Polonia, Lituania, Letonia și Estonia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top