Connect with us
Prezentatorul BBC Jimmy Young a murit la vârsta de 95 de ani

Știri

Prezentatorul BBC Jimmy Young a murit la vârsta de 95 de ani

Jimmy Young, unul dintre primii DJ Radio 1, care a lucrat la ulterior la Radio BBC 2 timp de aproape 30 de ani, a murit „în mod pașnic la domiciliu”, informează theguardian.com.

Jimmy Young, care a petrecut aproape trei decenii la BBC Radio 2, a murit acasă, iar alături i-a fost soția sa.

El a fost printre primii DJ Radio 1 de la începuturile postului, în 1967. S-a mutat la Radio 2 în 1973, unde avea o emisiune după-amiază, până s-a retras în decembrie 2002.

Young, care a avut o carieră muzicală de succes înainte de a deveni DJ, a intervievat multe figuri importante de conducere ale lumii.

El a avut o pauză de câteva luni, după o intervenție chirurgicală. Show-ul său este prezentat acum de Jeremy Vine.

Fostul prim-ministru Margaret Thatcher a apărut la Young în emisiune de 14 de ori. Și-a început cariera în lumea show-ului ca un cântăreț de succes, cu două înregistrări No.1 pe numele său.

Dragostea lui pentru muzică a venit de la mama sa, care l-a învățat să cânte la pian la vârsta de șapte ani. El a continuat să cânte în cor la Catedrala Gloucester.

Un copil deștept, care a câștigat o bursă la East Green, însă părinții lui nu-și putea permite ca el să-și termine studiile și a părăsit școala pentru a deveni lucrător la panificație.

S-a mutat în South Wales, unde a lucrat ca electrician, iar în 1939 s-a alăturat RAF ca pilot stagiar.

La întoarcerea sa în Marea Britanie, s-a căsătorit cu prima lui soție, Wendy. Ei au avut o fiica, dar au divorțat după trei ani.

Young a lucrat ca funcționar la Ministerul Educației, însă și-a dorit o carieră în divertisment. A cântat la pian și în 1949 a fost reperat de către un producător.

În același an, a cunoscut-o pe cea de-a doua sa soție, cântăreața Sally Douglas. Dar, de asemenea, căsătoria s-a după șapte ani.

El a devenit primul cântăreț britanic cu două hit-uri consecutive nr. 1.

Însă, până la sfârșitul anilor 1950, stilul său muzical a decăzut.

În schimb, el s-a orientat spre radio, unde în 1955 a devenit ca prezentator.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top