Connect with us

Știri

Prima carte scrisa de papa Francisc va fi lansata, miercuri, in Romania

„Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli”, prima carte scrisa de Papa Francisc, va putea fi gasita, de maine, 13 ianuarie, in librariile din Romania.

Editura Trei a anuntat, marti, ca volumul „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)”, scris de cel de-al 266-lea papa al Bisericii Romano-Catolice, va aparea, miercuri, in librarii. Cartea a fost tradusa in limba romana de Cerasela Barbone.

Pretul versiunii in limba romana a primei carti a papei Francisc este de 39 de lei, conform editurii Trei.

In acest prim volum, pornind de la propria sa experienta ca preot si pastor, papa Francisc dezvaluie temeiul invataturilor sale: indurarea, mila, milostivirea. Acesta intra intr-un „dialog profund, simplu si intim” cu cititorii, prin intermediul lui Andrea Tornielli, jurnalist si expert vaticanist.

In plus, „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli” este o carte pentru oricine se afla in cautarea „unui sens in viata”, a „unui drum de pace” sau a „vindecarii ranilor fizice si spirituale”. In acelasi timp, cartea este dedicata atat celor din interiorul bisericii, cat si celor din afara sa.

In acest volum, papa Francisc explica motivele pentru care a decretat 2016 „Anul Sfant al Milostivirii”, cunoscut ca un an jubiliar, numit astfel pentru binecuvantarea si iertarea primite de la Dumnezeu.

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli

Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli

„Intr-o lume marcata de viteza si, prin urmare, de neputinta de a ne gasi un raspuns prompt la intrebarile iscate de sensul actiunilor noastre, de rostul fundamental pe care fiecare dintre noi este dator sa si-l defineasca in viata, avem nevoie si astazi, asa cum am avut in orice alt moment al istoriei, de un ghid spiritual. De o voce inteleapta care sa ne insoteasca de-a lungul aventurii spirituale pe care o traim zi de zi. Un indrumator care sa ne ajute sa ne definim si armonizam scopurile in raport cu responsablitatea fata de ceilalti. Papa Francisc ne invita la acest dialog ideatic intim, printr-o marturisire care porneste de la el catre noi, investindu-ne astfel cu forta de a ne confrunta cu noi insine si cu provocarile carora suntem nevoiti sa le facem fata”, a precizat Magdalena Marculescu, directorul editorial al Trei.

Conform editurii Trei, fara sa nege problemele etice si teologice, papa Francisc reafirma ca Biserica nu poate inchide usa nimanui. Mai degraba, ea are sarcina de a face o bresa in constiinte pentru a da speranta in ce priveste asumarea responsabilitatii si a indepartarii de raul comis. Papa Francisc nu evita sa abordeze relatia dintre milostivire, justitie, coruptie, iar crestinilor enumerati in randurile celor „drepti” le aminteste: „Si Papa este un om care are nevoie de milostivirea lui Dumnezeu”.

Cartea „The Name of God is Mercy: A Conversation with Andrea Tornielli (Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli)” este publicata in aproximativ 82 de tari.

Papa Francisc s-a nascut cu numele de Jorge Mario Bergoglio, la Buenos Aires, pe 17 decembrie 1936. Acesta este, din 13 martie 2013, Episcopul de Roma si al 266-lea Papa al Bisericii Catolice. Pontificatul sau este marcat de convocarea, pe 13 martie 2015, a Anului Sfant al Milostivirii, care se incheie pe 20 noiembrie 2016.

Vaticanistul Andrea Tornielli, jurnalist al cotidianului La Stampa si responsabil al site-ului Vatican Insider, a publicat prima biografie a pontifului, „Francesco. Insieme”, tradusa in 16 limbi, si volumul „Papa Francesco. Questa economia uccide”, tradus in noua limbi.

Sursa foto teinteresa.es

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top