Connect with us
Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă

Știri

Prima declarație a lui Ludovic Orban după ce i-a făcut plângere penală Vioricăi Dăncilă

Liderul PNL, Ludovic Orban, a depus joi  o plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare“ în scandalul mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv.

Plângerea pe numele Vioricăi Dăncilă a fost depusă la Parchetul General. Motivele plângerii penale ar fi: înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

Citește și: Plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă. Reacția lui Liviu Dragnea

„Am depus o sesizare la PÎCCJ privind anumite fapte săvârșite de Viorica Dăncilă, dar și de președintele PSD, Liviu Dragnea, legat de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoștința opiniei publice și de tot ce s-a întâmplat ulterior în memorandum.

Permiteți-mi să spun din capul locului că această sesizare e depusă de mine, Ludovic Orban, în calitate de cetățean al României și că am făcut acest demers pentru că am considerat-o o obligație morală.

Afectează interesele României, e un lucru, grav, riscă să distrugă orice urmă de credibilitate a României, să dinamamiteze punți construite în zeci de ani de România și alte șări. Riscă să pună în pericol interesele fundamentale ale României care sunt puse pe tarabp ca la talcioc de Dragnea și acoliții lui.

Asta e firea mea, nu am putut să stau pasiv și să văd cum România e distrusă de niște pigmei obișnuiți să se joace cu lopățica în nisip pe malul Lacului Belina”, a spus Ludovic Orban, la Iași.

Premierul poate fi suspendat din funcţie dacă pe numele său a fost începută urmărirea penală pentru fapte comise în timpul exercitării mandatului sau atunci când este trimis în judecată, tot pentru acţiuni întreprinse în timpul mandatului.

Citește și: Firea, despre solicitarea preşedintelui de demisie a premierului Viorica Dăncilă: “Este o acţiune…

Ce a spus Liviu Dragnea

Potrivit News.ro, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a avut o reacţie scurtă, când a auzit de plângerea penală pe numele Vioricăi Dăncilă: „Ce pot să comentez la prostia asta?”

„Orice (Oricărui, n.r.) om îi este teamă de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în justiție și cred că toată lumea trebuie să credem (să creadă, n.r.) în justiție.

Dacă toată lumea merge pe acest considerent că oricui i se poate face o plângere penală, nu cred că este un lucru bun. Având în vedere cele apărute în spațiul public, ce a pățit și Victor Ponta”, spune Viorica Dăncilă, în urmă cu trei zile.

 

Foto: Hepta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top