Connect with us

Știri

Prima declarație a lui Barack Obama, după ce Donald Trump a fost ales Președintele SUA

Preşedintele în funcție al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, l-a felicitat pe republicanul Donald Trump pentru victoria înregistrată în alegerile prezidenţiale şi a anunţat că l-a invitat joi la Casa Albă.

Cei doi urmează să vorbească despre tranziția de putere. Pe 20 ianuarie 2017, Donald Trump își va începe obligațiile oficiale cu o ceremonie ținută pe treptele Capitoliului Statelor Unite, care este sediul Congresului. Atunci, Trump va depune jurământul în public, ceremonia fiind condusă în mod tradițional de președintele Curții Supreme de Justiție a Statelor Unite.
”Asigurarea unei tranziţii de putere este una dintre priorităţile identificate de către preşedinte la începutul acestui an, iar întâlnirea cu preşedintele ales este următorul pas”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

Barack Obama a mai purtat o discuție și cu Hillary Clinton, iar în cursul zilei de astăzi, va face o declarație cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale.

Obama a susținut-o în campania prezidențială pe Hillary Clinton și a participat la mai multe evenimente de campanie alături de soția sa, Michelle Obama.

Victoria lui Donald Trump a luat prin surprindere pe toată lumea. Unii analiști spun că rezultatul obținut de candidatul republican este printre cele mai neașteptate din istorie.

Donald Trump / foto: Hepta

Donald Trump / foto: Hepta

Dacă în ultima zi de campanie, toate sondajele o dădeau pe Hillary Clinton victorioasă, situația s-a schimbat total. Trump și-a asigurat funcția de președinte, reușind să obțină 278 de electori, conform rezultatelor preliminare.

Președintele Vladimir Putin a transmis o telegramă prin care l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria de la alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

”Putin şi-a exprimat speranţa că vor colabora pentru a restabili relaţiile bilaterale ruso-americane şi pentru a le scoate din starea de criză. De asemenea, acesta doreşte să răspundă împreună la problemele internaţionale presante şi să caute soluţii reale pentru ameninţările la adresa securităţii globale”, se arată într-un comunicat al Kremlinului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top