Connect with us

Știri

Prima drona Facebook a fost testata cu mare succes!

Facebook are propria lui drona iar primul zbor a fost testat cu succes, anunta chiar seful companiei, Mark Zuckerberg. Drona Facebook alimentata cu energie solara a zburat deasupra Marii Britanii, in primul test al aeronavei „Aquila”.

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, crede in viitorul dronelor deoarece acestea vor deveni mai utile decat credem acum, extrem de usoare si totodata masive. Drona la care lucreaza Facebook va avea aripi de 29 metri (ca si ale unui Boeing 737) insa va cantari foarte putin, mai putin chiar decat un autovehicul de mici dimensiuni.

CITESTE SI: MANUALELE DIGITALE, RETRASE DIN SCOLI

Zuckerberg este un vizionar in ale tehnologiei si crede foarte mult in dronele alimentate cu energie solara. Acesta descrie dronele solare ca fiind extrem de rezistente in spatiu, putand sta ”suspendate” pe bolta cereasca chiar si 30 de zile, actionand ca „turnuri de control zburatoare”. Proiectul de-a dreptul SF la care s-a gandit Zuckerberg implica si cateva lasere infrarosii utile pentru transferarea datelor din ceruri, realizandu-se o linie de comunicatie la cel mai inalt nivel, la propriu.

Nu mai spunem ca Zuckerberg doreste sa ridice reteaua fara fir a Internetului la cote la care zboara doar astronautii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top