Connect with us
Prima reacţie a DGASPC, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă

Știri

Prima reacţie a DGASPC, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a reacționat, după ce o fetiţă de 9 ani a fost luată cu mascaţii din camera ei, la Baia de Aramă, pentru a fi trimisă în America.

Potrivit comunicatului, mandatul de percheziție a fost într-un dosar de lipsire de libertate, fiind emis de Curtea de Apel Craiova. Reprezentanții Direcției au precizat că principala misiune a agenților a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște, dat fiind că intervenția s-a realizat pe fondul unui impact emoțional puternic.

Vineri dimineața, mai mulţi poliţişti au intrat cu forţa în casa unor localnici, împreună cu angajaţi ai asistenţei sociale, pentru a lua o fetiţă de 9 ani din casa în care a crescut. În cele 6 minute filmate şi postate pe Facebook se vede cu copila e luată pe sus din camera ei, de lângă sora ei mai mică, şi obligată să plece cu oameni pe care nu îi cunoaşte.

În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la misiunea polițiștilor, derulată astăzi, pe raza localității Baia de Aramă, județul Mehedinți, facem următoarele precizări: Polițiștii I.P.J. Mehedinți au fost delegați, de procurorul de caz, să pună în executare un mandat de percheziție într-un dosar de lipsire de libertate, emis de Curtea de Apel Craiova. Percheziția a avut loc într-o locație unde se afla un minor care a fost dat spre adopție prin hotărâre judecătorească definitivă.

oate activitățile de la fața locului au fost coordonate de procurorul de caz, numărul polițiștilor prezenți în acea misiune stabilindu-se după o analiză realizată anterior, care a avut în vedere inclusiv riscurile la adresa ordinii publice care pot să apară pe fondul unui impact emoțional puternic.

În fapt, analiza s-a dovedit a fi corectă întrucât, într-un interval relativ scurt de timp, la fața locului s-au adunat aproximativ 50 – 60 de persoane.

Așadar, reiterăm faptul că principala misiune a polițiștilor a fost asigurarea și menținerea unui climat de liniște în zonă, iar în interiorul locuinței au intrat 3 polițiști care au însoțit procurorul de caz și reprezentanți ai DGASPC – comunicat Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top