Connect with us

Știri

Prima ZĂPADĂ la munte! Când vom putea schia pentru prima oară în această iarnă

Meteorologii au anunţat temperaturi negative la munte pentru luna viitoare astfel că municipalitatea braşoveană ia în calcul ca după 1 noiembrie să pornească instalaţiile de producere a zăpezii artificiale.

„Dacă va fi frig, de la începutul lunii viitoare ar putea fi pornite tunurile de zăpadă din Poiana Brașov. Pârtiile au fost pregătite, iar acum se fac ultimele revizii la instalațiile de producere a zăpezii artificiale și la cele de transport pe cablu. De asemenea, lacul de acumulare este plin în proporție de 85%, apa fiind colectată în cursul verii, din precipitații, iar în perioada următoare va supraalimentat cu încă 10%. „Dacă vor fi temperaturi mai mici de minus 4 grade Celsius, după 1 noiembrie vor putea fi pornite instalațiile de producere a zăpezii artificiale. În funcție de temperaturi, procedura de înzăpezire poate dura între 5 și 10 zile. Eu sper să schiem cât mai repede pe pârtiile din Poiana Brașov, poate la începutul lunii decembrie”, a declarat marți, într-o conferință de presă, administratorul public al Brașovului, Miklos Gantz.

În sezonul de schi 2017 – 2018 vor funcționa toate instalațiile de transport pe cablu. Mai mult, în timpul competițiilor sportive care, a precizat administratorul public al Brașovului, vor fi mi multe decât în sezonul precedent, va fi funcțional.

O nouă parcare pentru turiști finalizată anul acesta este disponibilă

Pregătiri se fac acum și pentru gestionarea situațiilor în care apar accidentările. Astfel, în 11 şi 12 octombrie, începând cu ora 10.00, vor fi efectuate exerciții prin care se vor verifica procedurile de salvare de la înălțime pe timp de zi, la care vor participa reprezentanţii Jandarmeriei, ai Poliţiei Locale, ai ISU şi ai Salvamont Braşov. În 18 și 19 octombrie vor fi exerciții similare, dar vor începe la ora 16.00, scopul fiind testarea capacității de intervenție pe timp de seară și noapte și teleschiul Ruia.

În ceea ce privește tarifele, intenția municipalității este ca acestea să fie similare celor din sezonul 2016 – 2017. Pe de altă parte, turiștii care, la finalul sezonului 2017 -2018 vor mai rămâne cu puncte pe cardurile de acces la instalațiile de transport pe cablu, vor putea recupera banii de la două dispozitive speciale, instalate la Telegondolă și la Centrul de Agrement.

Finalizată în luna mai a acestui an, parcarea din Poiana Mică, cu o capacitate de peste 400 de locuri, va fi deschisă în 15 sau 16 octombrie. Încă nu au fost stabilite tarifele de parcare, dar Miklos Gantz a precizat că acestea vor fi similare celor din parcările publice din Poiana Brașov și se vor aproba în următoarea ședință de plen a Consiliului Local Brașov. De asemenea, până la începerea sezonului de schi 2017 – 2018, va fi înființată și linia de transport în comun care va circula pe traseul Poiana Mică – Telegondolă, dar nici pentru această linie nu au fost stabilite tarifele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top