Connect with us
Primăria Capitalei: Traseul pistei de biciclete Victoriei – Pipera în reparații

Știri

Primăria Capitalei: Traseul pistei de biciclete Victoriei – Pipera în reparații

Primăria Capitalei  a demarat lucrările de reparaţie a carosabilului şi a trotuarelor pe traseul pe care vrea să amenajeze piste de biciclete, respectiv Piaţa Victoriei – bd. Aviatorilor – bd. Beijing – bd. Caramfil – sos. Pipera.

„Lucrările fac parte din contractul încheiat cu Asocierea SC Strabag &Straco SĂ, lider al asocierii SC Strabag. Reparaţiile se vor finaliza până la dată de 15 iunie, moment în care vor începe lucrările de trasare şi semaforizare a traseului de piste de biciclişti mai sus menţionat”, se arată într-un comunicat remis, marţi, de PMB.

La ultima şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicletă în zona centrală a Municipiului Bucureşti” – Traseu 1- Piaţă Victoriei- b-dul Aviatorilor

Citește și: S-a urcat cu bicicleta pe podul de la Cernavodă! Cum s-a terminat totul!

Potrivit proiectului de hotărâre al Primăriei Generale, pista ar urma să aibă 7,7 kilometri şi o lăţime de 1,5 metri, aceasta urmând să fie amenajată pe traseul Piaţa Victoriei – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – strada Nicolae Caranfil – Sos. Pipera – strada Alexandru Şerbănescu – Bd. Aerogării – DN1 – Piaţa Presei Libere – Sos. Kiseleff – Bd. Constantin Prezan.

 Care este costul constricției pistei

Din expunerea de motive a proiectului, reiese că întreaga investiţie pentru construcţia acestei piste se ridică la peste 7,5 milioane de lei.

„Reţeaua de piste de biciclişti din Bucureşti este slab dezvoltată şi nu face faţă traficului existent. În acelaşi timp, configurarea actuală a arterelor de circulaţie din Bucureşti nu asigură o circulaţie fluentă şi facilă traficului de biciclişti şi nici nu permite o dezvoltare a reţelei de piste de biciclete care să îmbunătăţească condiţiile de circulaţie pentru această categorie de participanţi la trafic”, se arată în proiectul PMB.

Anul trecut, Primăria Generală a aprobat Planul de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov care prevedea amenajarea unei reţele de 250 km piste de biciclete, cu 12 proiecte prioritare de 60 km, ce urmează a fi implementate pe termen scurt.

Valoarea totală estimativă pentru cei 250 km de piste pentru biciclete este de 50 milioane euro.

Traseele prioritare de 60 km sunt:

1. Calea Victoriei: Calea Victoriei – Splaiul Independenţi (0.6 km)
2. Ride through Bucharest: Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei (3.3 km)
3. Ride to Shop: Piaţa Victoriei – Băneasa (6.5 km)
4. Ride to Leisure: Piaţa Unirii – Mihai Bravu (3 km)
5. Ride to School: Universitate – Doamna Ghica (6 km)
6. Ride to Office: Doamna Ghica – Pipera (6.3 km)
7. Along the Dâtmboviţa: Sos. Virtuţii – Piaţa Unirii (5.6 km)
8. Ride East: Piaţa Unirii – 1 Decembrie (6 km)
9. Ride to Rail: Basarab – Piaţa Romană (2.4 km)
10. City Center to Smart City I: Piaţa Unirii – Sos. Alexandriei (5.2 km.
11. City Center to Smart City II: Sos. Alexandriei – Măgurele (6.2 km)
12. Bucharest to Ilfov: Ring Road – Voluntari – Doamna Ghica (7 km)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Știri

To Top