Categorii Știri

Prime de Paște pentru români: DA sau BA?

Prime de Paște este o sintagmă care ne-a devenit obișnuință. Totuși în vreme de pandemie cu mii de oameni în șomaj tehnic, acestea par un vis îndepărtat.

Prime de Paște pentru români: DA sau BA?

Mai mult de jumătate dintre patronii din țară au declarat că vor oferi prime de Paște angajaților. Chiar dacă țara se află în plină criză epidemiologică, angajații au primit totuși o veste bună.

În acest an și în contextul crizei din sistemul medical, aproximativ 55% dintre angajatorii români au declarat planurile lor în legătură cu primele.

Patronii din țara noastră declară că le vor acorda angajaților lor bonusurile obișnuite, cu ocazia Paștelui.

Acest lucru este un lucru bun și o veste îmbucurătoare deoarece foarte multe persoane se află în șomaj tehnic. Alții au primit tăieri de salarii cu câteva procente. Totodată au anunțat și valoarea bonusurilor Pascale.

Valoare prime de Paște

Pe lângă faptul că bonusurile de Paște vor fi oferite în continuare, angajatorii au anunțat valoarea primelor. Acestea vor fi undeva sub 150 lei, conform Gândul.info.

În 20% dintre cazuri, angajații vor primi un bonus mai mare de 150 lei, dar mai mic de 200 lei.

Totuși, pentru 30% dintre angajați, bonusul oferit cu ocazia acestei sărbători va fi mai mare decât această sumă de 200 lei.

Sondajul a fost realizat în perioada 1-25 martie și arată că un procent mare de angajatori români vor dispuși să ofere aceste bonusuri. În mod normal ne-am aștepta să le sisteze, dată fiind situația din țară.

20% dintre patroni nu au decis încă, ce vor face de sărbători, mai ales că au fost mari tăieri de salarii. Dintre cei care au răspuns pozitiv la această întrebare legată de primele de Paște, 40% vor acorda prime în bani, iar ceilalți 34% tichete cadou.

În contextul unei epidemii care ne ține în casă, dar uneori ne mai taie și din salarii, vestea nesistării primelor de Paște este o bucurie.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More