Connect with us

Știri

Primele declarații ale Vioricăi Dăncilă, după ce a fost propusă premier

Premierul propus de PSD, Viorica Dăncilă, a făcut primele declarații după ce a fost anunțată de social-democrați drept numele cu care vor merge la Cotroceni

Viorica Dăncilă a declarat marţi că are experienţa necesară pentru a prelua funcţia de premier, de care nu se teme, pentru că are o fire „optimistă” şi „echilibrată”, adăugând că „trebuie să gândească pozitiv”.

Dăncilă a făcut această precizare la sediul central al PSD, întrebată dacă nu îi este teamă că va sta puţin la Guvern, având în vedere antecedentele Guvernelor Grindeanu şi Tudose.

Ea a precizat că, înainte de a preluat mandatul, va discuta cu ex-premierul Mihai Tudose, dacă va fi desemnată de preşedintele Klaus Iohannis.

Citește și: EURO a explodat. Leul s-a depreciat după demisia lui Mihai Tudose

„Categoric, voi discuta cu toată lumea, toţi sunt colegii mei”, a spus Dăncilă.

Chestionată ce o recomandă pentru această funcţie, Viorica Dăncilă a răspuns: „Preşedintele partidului a făcut declaraţii în acest sens”.

Întrebată ce proiecte are în Parlamentul European, ea a răspuns că acestea sunt pe site şi va răspunde la toate întrebările când şeful statului va fi de acord cu desemnarea sa.

„Proiectele din PE sunt pe site, toate rapoartele, luările de cuvânt, toată activitatea. Voi răspunde la toate întrebările după ce domnul preşedinte va fi de acord cu desemnarea mea. E prematur să spun acum”, a susţinut Dăncilă.

Citește și: Viorica Dăncilă, noua propunere de premier a PSD

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi că Viorica Dăncilă este un europarlamentar respectat la Bruxelles iar desemnarea ei ca premier va ajuta România în procesul de pregătire a preluării, anul viitor, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

„Viorica Dăncilă este europarlamentar din ianuarie 2009, este un europarlamentar respectat la Bruxelles, cu relaţii foarte bune, pentru că este o femeie civilizată, neconflictuală, este deosebit de comunicativă, are o relaţie bună cu oficiali din Comisia Europeană.

Pentru noi, asta reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles pentru că se simte nevoia foarte serios ca relaţiile Guvernului României cu Comisia Europeană să fie mult mai bune, să aibă întâlniri mai dese.

Citește și: Liviu Dragnea a spus de ce a fost aleasa Viorica Dancila propunerea PSD de premier

Să nu uităm că anul viitor vom prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi trebuie să ne pregătim foarte bine, va fi o perioadă extrem de importantă pentru România, o oportunitate uriaşă faptul că cunoaşte lucrurile de la Bruxelles”, a susţinut Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Cine este Viorica Dăncilă

Născută pe 16 decembrie 1963, la Roşiori de Vede, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD din anul 2009. Este o apropiată a lui Liviu Dragnea și președinte al Comitetului Executiv al Organizatiei femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Este membră în Comisia de Agricultură și dezvoltare rurală din cadrul Parlamentului European, în Delegația pentru relațiile cu țările din Mashrek și în Delegația la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Activează în cadrul Grupului Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European.

Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD.

Ea a militat pentru modificarea legilor Justiției, criticându-i pe președintele Klaus Iohannis și pe fostul ministru de Justiției Monica Macovei.

În linia trasată de PSD, ea a dat sfaturi unor oficiali europeni să se informeze mai bine înainte de a critica măsurile adoptate de coaliția la putere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top