Connect with us
Primele imagini de la summit-ul dintre președinții celor două Corei

Știri

Primele imagini de la summit-ul dintre președinții celor două Corei

Președintele Kim Jong Un s-a întâlnit în această dimineață cu omologul său din Coreea de Sud, Moon Jae-in. Cei doi președinți de stat au sosit la întâlnirea istorică.

Primele imagini transmise în direct de la summitul inter-coreean de la Panmunjom l-au prezentat vineri pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in întâmpinându-l cu un zâmbet pe liderul nord-coreean Kim Jong Un la linia de demarcaţie dintre cele două Corei.


Cei doi şi-au strâns mâinile, apoi Kim l-a invitat pe Moon să păşească şi el, simbolic, pe teritoriul Coreei de Nord. Imediat după aceea, cei doi au revenit împreună în Sud, unde un băiat şi o fată dintr-un sat din partea sud-coreeană a zonei demilitarizate le-au oferit flori.

Citește și: Donald Trump îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la tot arsenalul nuclear

Iar o gardă de onoare sud-coreeană în ţinută istorică i-a salutat, în timp ce răsunau acorduri de muzică tradiţională.


Kim purta un costum negru, descris de Yohnap ca „în stil Mao”, şi era însoţit de cei mai apropiaţi oficiali de la Phenian.

Locul primului contact direct din ultimul deceniu între liderii de la Phenian şi Seul a fost o alee betonată, lată de câţiva metri, între două clădiri din zona comună de securitate de la frontiera inter-coreeană.

Citește și: Kim Jong Un, gata să discute orice subiect la Summit-ul cu Coreea de Sud

Urmează dialogul oficial la cel mai înalt nivel, care ar putea duce la încheierea oficială, printr-un tratat de pace, a războiului din Coreea, din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistiţiu, tot la Panmunjom.

Înainte de întâlnire, președintele Coreei de Nord a anunțat că este gata să discute orice subiect cu omologul său.

„Acest summit se va concentra mai mult pe denuclearizare și asigurarea păcii permanente decât orice altceva”, au declarat joi oficiali din biroul lui Moon.

Cine îl însoțește la summit pe Kim Jong Un

Kim este însoțit de nouă oficiali, printre care și sora sa, Kim Yo Jong, care a condus delegația Nordului la Jocurile Olimpice de iarnă din Coreea de Sud în februarie. De asemenea, a venit și Kim Yong Nam, președintele prezidiului Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord.

În plus, va fi Kim Yong Chol, fost șef al serviciilor de informații și Choe Hwi, ministrul sportului din Coreea de Nord.

După prima sesiune de discuţii, Kim şi Moon vor lua prânzul separat, după care vor planta împreună un copac, cu pământ şi apă din ambele Corei. La finalul reuniunii, cei doi lideri vor semna un acord şi vor face un anunţ. Marea zi se va încheia cu o cină.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top