Primul bebeluș infectat cu coronavirus a fost vindecat

29.04.2020
Primul bebeluș infectat cu coronavirus a fost vindecat

În Timișoara au fost depistate cazuri de Covid-19 atât în rândul nou-născuților, cât și în rândul mamelor. Astfel, copiii sunt despărțiți de mamele lor, cărora nu le este permis să intre în contact cu ei. O veste bună din Maternitatea Bega este că primul bebeluș infectat cu coronavirus a fost vindecat și externat.

Primul bebeluș infectat cu coronavirus a fost vindecat

După zile lungi și chinuitoare, mama și-a putut strânge din nou în brațe copilașul. Acesta s-a aflat timp de 3 săptămâni sub supraveghere medicală, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Potrivit medicilor, bebeluşul a fost asimptomatic, iar starea sa a evoluat surprinzător de bine. După două teste negative, bebeluşul a fost externat, în cursul zilei de marţi.

Și mama a contractat virusul. Aceasta a născut la Maternitatea Odobescu, după care a fost transferată, alături de băiețel, la Maternitatea Bega, care este spital-suport. A fost externată în urmă cu câteva zile și a stat în izolare, în timp ce micuțul a rămas în Timișoara. Ieri, femeia a venit cu o ambulanţă din Valea Jiului, din judeţul Hunedoara, de unde locuieşte, pentru a-l prelua pe copil.

„Nu am pus niciodată răul înainte. Desi știam de toată acesta perioadă, nu m-am gândit că chiar noi vom fi. Și dintre cei 10 bebeluși. E greu pentru mine ca mamă. E greu să cred că doar el a rămas pozitiv.”, a spus mama lui Dimitri.

Medicii au fost impresionați de acest moment special în spital și l-au tratat ca atare. Astfel, bebelușul a mers către mama lui în aplauzele medicilor. Cu toții s-au bucurat de această reușită și au declarat că a fost o experiență unică.

„Îmi puneam întrebarea că într-un film celebru și cadrele medicale plâng, nu-i așa? Atenția a fost îndreptată asupra lui pentru că vârsta fragedă și greutatea pe care a avut-o la naștere au impus condiții speciale pentru îngrijirea și urmărirea lui.”, a mai adăugat și medicul Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara.

Alţi doi bebeluşi infectaţi cu COVID-19 mai sunt internaţi la Maternitatea Bega. Ei se simt la fel de bine ca cel deja externat şi în scurt timp vor ajunge şi ei la mamele lor.