Știri

Primul termen în dosarul de șantaj al lui Sebastian Ghiță

Magistraţii ICCJ judecă, vineri, primul termen în dosarul lui Sebastian Ghiță. Acesta este acuzat de șantaj, spălare de bani și dare de mită. Pe numele fostului deputat a fost emis mandat de arestare în lipsă.

Primul termen în dosarul ui Sebastian Ghiță- care sunt acuzațiile

În acest dosar el este acuzat de mai multe fapte: cumpărare de influenţă, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii. De asemenea, el este anchetat și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Procurorii DNA au trimis rechizitoriul instanţei supreme pe 29 iunie 2016. În acest caz au fost trimişi în judecată cinci inculpaţi, printre care poliţişti şi procurori din Prahova.

Pe 6 decembrie 2016, ICCJ a decis că procesul poate să înceapă după ce judecătorii au admis o contestaţie formulată de DNA Ploieşti şi au respins ca nefondate contestaţiile lui Sebastian Ghiţă.

De asemenea, judecătorii au constatat că instanţa supremă a fost legal sesizată cu rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Magistrații au stabilit legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Astfel, Sebastian Ghiţă va fi dat în urmărire internaţională, numele său urmând să fie introdus în reţeaua Interpol, alături de date care să ajute la identificarea lui.

Citește și: Sebsatian Ghiță, dezvăluiri despre relația cu Florian Coldea: „Am fost împreună cu familiile în Seychelles”

Fostul deputat a fost dat în urmărire naţională, în 5 ianuarie. În data de 6 ianuarie procurorii DNA au cerut instanţei supreme să emită pe numele fostului deputat un mandat de european de arestare şi să fie dat în urmărire internaţională. Totul după ce Poliţia Judeţeană Prahova a anunţat că acesta nu a fost găsit în ţară.

Acest articol a fost actualizat la: 2017-01-13T09:06:38+02:00 9:06

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More