Connect with us

Știri

Primul transplant de cap din lume: Acest bărbat va fi decapitat iar capul va fi lipit de un alt corp

Valeriu Spiridonov, un bărbat rus în vârstă de 31 de ani, va fi primul om din lume ce va beneficia de un transplant de cap. Pe parcursul unei operații ce va dura două zile, el va fi decapitat iar capul va fi lipit de un alt corp.

Spiridonov suferă de boala Werdnig-Hoffman, o maladie rară și incurabilă, care atrofiază musculatura spinală. Bărbatul a luat decizia de a-și asuma riscul de a fi primul om supus unei astfel de intervenții chirurgicale, deoarece afecțiunea de care suferă este fatală, iar transplantul reprezintă unica sa șansă la o viață normală.

Medicul care va realiza primul transplant de cap din istorie este neurochirurgul italian Sergio Canavero, cel supranumit Doctorul Frankenstein. Împreună cu o echipă de medici din China, acesta a realizat o asemenea operație pe o maimuță, căreia i s-a atașat capul alteia.

Citește și: Cel mai scund bărbat din lume – La 21 de ani măsoară 58 de centimetri

Ei au reușit să reconecteze alimentarea cu sânge dintre cap și noul corp cu succes, iar maimuța a supraviețuit procedurii fără impedimente neurologice. Cu toate acestea, din rațiuni etice care nu au fost divulgate presei, animalul a fost eutanasiat după o zi.

Primul transplant de cap din lume va dura două zile

În cazul transplantului de cap uman, operația va dura două zile, iar în prima fază, creierul lui Valeriu Spiridonov va fi răcit la -15 grade Celsius, astfel încât țesutul nervos al creierului să nu aibă de suferit în urma intervenției. Apoi, pacientul și donatorul vor fi supuși unei proceduri de îndepărtare a capului, urmată de transplantul propriu-zis.

Bărbatul va rămâne în comă pentru 30 de zile, pentru a se vindeca și a se evita eventuale mișcări bruște ce ar putea compromite rezultatele dorite.

Citește și: Povestea dramatică a bărbatului cu o tumoare de 15 kilograme pe față

Spiridonov a declarat că nu își dorește neapărat să își recapete sănătatea în urma procedurii, ci să facă parte dintr-un experiment ce va bifa intrarea într-o nouă era a medicinei, în care persoanele vârstnice și-ar putea prelungi viața cu ani buni.

„Dacă vor reuşi să-mi înlocuiască corpul şi totul va merge bine, îmi va permite să fiu liber fără limitele pe care le experimentez. Nu mă grăbesc să intru în operaţie. Da, boala mea este letală, dar nu particip în cadrul operaţiei ca pacient, ci ca cercetător. Nu sunt nebun, dar un astfel de experiment este necesar. Operaţia va avea loc când vom fi 99% convinşi de succesul ei”, a declarat bărbatul.

Primul transplant de cap din lume este programat pentru luna decembrie a acestui an.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top