Connect with us

Știri

Principesa Margareta candidează la alegerile prezidenţiale. Cine a dezvăluit secretul

Principesa Margareta, candidată la alegerile prezidenţiale din 2019. Este cel mai bine păzit secret al Principesei Margareta. Însă, acest lucru a fost adus în prim plan de un cunoscut jurnalist din România.

Principesa Margareta ar putea candida la alegerile din 2019, crede un jurnalist de la noi. Potrivit speculaţiilor lansate de Bogdan Tiberiu Iacob pe blogul său, fiica Regelui Mihai că vom auzi de „Regina” Margareta, candidatul prezidenţial al PSD”.

„Doar naivii ar putea crede că e posibil, în viitorul apropiat, transformarea României în monarhie. Sondajele arată un sprijin de maxim 20% pentru regalitate, iar procedurile ar fi, oricum, extrem de greoaie.

Ideea referendumului aruncată pe piaţă de PSD e praf în ochi, nici Constituţia, nici legea referendumului nu permit asemenea temă.

E nevoie de transformarea parlamentului în adunare constituantă, de o nouă Constituţie, de vreo două referendumuri distincte etc.

Principesa Margareta candidează la alegerile prezindeţiale

Să fim serioşi, e un pod mult prea îndepărtat. Asta nu înseamnă că monarhia nu poate fi băgată în jocuri politice grele, însă. (…) În 2004, negocierile privind candidatura Margaretei pe listele ţărăniste de Senat au eşuat, candidatura lui Duda la preşedinţie a fost aspru criticată, iar Ion Diaconescu dezvăluia, nu mult înainte să moară, într-un interviu, că Regele nu l-a mai sunat de prin 1996 să-i spună ”La mulţi ani” de ziua lui, spre deosebire de Ion Iliescu. ”Monarhia e o relicvă” conchidea bătrînul ţărănist”, a scris jurnalistul, pe inpolitics.ro.

El este convins că Principesa Margareta va fi surpriza alegerilor din 2019: „PSD ia în calcul, conform unor informaţii care se vehiculează de ceva vreme, o candidatură a Margaretei la prezidenţiale, dacă nu va găsi pînă atunci o soluţie mai viabilă la spinoasa problemă a unui candidat ”intern”.

Prima mare dramă a social-democraţilor e că în 2019 se vor împlini 15 ani de cînd au terminat-o cu şefia statului. (…) Cît a trăit bătrînul Rege, Margareta nu prea a avut spor să facă pasul mare spre politică în mod direct, ci doar prin intermediul soţului; de acum, drumul e liber”.

Citeşte şi Ion Iliescu, mesaj pentru români la 28 de ani de la REVOLUŢIE

Ion Iliescu transmite un mesaj românilor, la 28 de ani de la Revoluţie. Anunţul făcut de fostul preşedinte pe blogul său.

Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine, într-un mesaj astăzi pe blogul său, că în decembrie 1989 în România a avut loc o Revoluţie, “indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac”.

“Se împlinesc, azi, 22 decembrie 2017, douăzeci şi opt de ani de la victoria revoltei populare care a marcat începutul Revoluţiei Române. În decembrie 1989 în România a avut loc o Revoluţie, indiferent de ceea ce se străduiesc să acrediteze cei cărora acest act de demnitate nu le este pe plac.

A fost o schimbare radicală de sistem politic, s-au schimbat dramatic instituţiile statului, natura lor, s-a trecut de la un regim totalitar la unul democratic.

Au apărut insituţii noi, noi drepturi şi libertăţi civice, România s-a deschis spre lume. Nevoia de libertate, de democraţie, a jucat rolul de motor al schimbării.

Ion Iliescu transmite un mesaj românilor

Privaţiunile de tot felul, umilinţele unei vieţi la limita supravieţuirii, din ultimii ani ai ceauşismului, au fost declanşatorul revoltei populare. O revoltă care mocnea, Timişoara fiind locul în care ea a izbucnit la suprafaţă, după ce la Iaşi, represiunea Securităţii a înăbuşit o acţiune similară.

Democraţia s-a construit pe jertfa unor oameni, care au pus viaţa lor la temelia noii Românii, jertfă pe care o onorăm, şi o regretăm, în acelaşi timp, pentru că nimeni n-ar trebui să fie obligat să se sacrifice pentru ideile şi credinţele lui.

Pentru ca jertfa lor să aibă un sens pentru noile generaţii, trebuie ca, alături de drepturi şi libertăţi, să învăţăm să ne asumăm şi responsabilităţile care derivă din starea noastră de cetăţeni”, scrie fostul preşedinte pe blog.

Potrivit lui Ion Iliescu, “moştenirea Revoluţiei Române este una eminamente pozitivă şi ea trebuie apărată de toţi cei care cred în libertate şi în democraţie”.

“Mă înclin în faţa memoriei tuturor celor care au luptat pentru libertate în anii totalitarismelor româneşti, a celor care, în decembrie 1989, au făcut posibilă schimbarea care a adus România în familia naţiunilor europene”, a conchis fostul preşedinte.

Citeşte şi Aeronavele long-courrier pot opera în siguranță zboruri pe Aeroportul Henri Coandă, fără restricții

1 Comment

1 Comment

  1. ANA VASILE

    2017-12-22T16:27:29+02:00 at 16:27

    AUUUUUUUUUUU SA STEA MARGARETA LA PENSIE SA NE LASEEEEEEEEEEEEEE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top