Știri

PRO TV vrea sa difuzeze Eurovision si sa il pastreze pe Ovidiu Anton in competitie

Anuntul a fost facut miercuri, intr-o conferinta de presa comuna sustinuta de Aleksandras Cesnavicius, CEO Pro TV, si de Ovidiu Anton.

„Respectam decizia luata de EBU in ceea ce priveste acest subiect. Insa, credem ca masurile luate au un impact negativ asupra participantului, telespectatorilor si Romaniei. Ovidiu si echipa lui au investit multa energie si timp pentru a se pregati pentru acest eveniment, avand sustinerea juriului si romanilor care l-au votat. Este nedrept sa fie retras din competitie in acest stadiu avansat, cu doar doua saptamani inainte de semifinale. Eurovision este perceput ca un eveniment important la nivel national, iar telespectatorii romani nu ar trebui privati de oportunitatea de a-l vedea. Astfel, excluderea lui Ovidiu este o pedeapsa acordata intregii tari, nu unei televiziuni (TVR — n.r.). Europa trebuie sa fie unita, iar aceasta competitie este exemplul perfect”, a declarat Cesnavicius.

Citeste si: Reactia lui Ovidiu Anton dupa ce Romania a fost exclusa de la Eurovision

Citeste si: ULTIMA ORA: Romania, EXCLUSA de la Eurovision

„In ultimii sase ani am participat constant la Selectia Nationala Eurovision cu dorinta de a castiga si de a merge mai departe in finala internationala, asa incat sunt mai pregatit ca oricand sa urc pe scena concursului. Noi suntem pregatiti inca de luna trecuta. Piesa este stiuta, nu este nicio noutate pentru noi, trebuie doar sa putem, sa ni se dea dreptul sa le reintoarcem celor care ne-au votat increderea si sa reprezentam Romania cu cinste acolo pe scena, unde meritam. Asta cred ca se poate face. Noi, cu siguranta, suntem pregatiti pentru concurs”, a punctat si Ovidiu Anton.

In scrisoarea adresata European Broadcasting Union, postul de televiziune precizeaza ca Romania are o puternica legatura emotionala cu concursul, iar participarea la aceasta competitie este perceputa ca o dovada a includerii in comunitatea europeana.

„Telespectatorii din Romania l-au ales pe Ovidiu Anton sa fie reprezentantul tarii la Stockholm, iar momentul pregatit de el este asteptat de intreaga tara. Piesa ‘Moment of Silence’ are un mesaj puternic, si anume importanta unui sistem politic corect si impartial, un subiect de actualitate, care este prezent in lupta romanilor impotriva coruptiei. Retragerea din competitie reprezinta o mare dezamagire pentru Ovidiu si pentru sustinatorii sai din Romania, dupa toate eforturile depuse pentru a ajunge in acest punct”, se arata in scrisoare.

Reprezentantii PRO tv au precizat ca sunt dispusi sa negocieze cu EBU, chiar daca timpul pana la Eurovision 2016 este scurt, in speranta ca vor gasi o solutie realista pentru ca Ovidiu Anton sa ramana in concurs.

Reamintim ca Romania a fost exclusa de la Eurovision 2016, competitie ce se va desfasura in Suedia, ca urmare a datoriilor acumulate de TVR fata de EBU.

Acest articol a fost actualizat la: 2016-04-27T12:21:02+03:00 12:21

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More