Connect with us
Mai mulți utilizatori ai sistemului Home Banking de la ING s-a plâns luni dimineață de probleme cu acest sistem online.

Știri

UPDATE: Probleme cu sistemul Home Banking de la ING. Reacția băncii

Mai mulți utilizatori ai sistemului de Home Banking de la ING s-a plâns de probleme luni dimineața. Este pentru a doua oară în decurs de câteva zile când ING are probleme cu sistemul online.

UPDATE, 14.14: Referitor la problemele de azi, purtătorul de cuvânt al băncii, Iosefina Frolu, a declarat pentru news.ro ca „sunt incidente izolate” și că  ”din când în când, clienţii nu pot face plăţile”.

Mai mulţi clienţi ai ING Bank România au semnalat, vineri, că nu pot accesa unele servicii ale băncii, în primul rând cele de online banking. Reprezentanţii grupului financiar au susţinut că nu există o defecţiune generală, ci doar dificultăţi la accesarea punctuală de către unii clienţi a serviciilor.

ING va desfiinţa 7.000 de posturi şi va investi 800 milioane de euro în platforme digitale

ING intenţionează să desfiinţeze 7.000 de locuri de muncă şi să investească 800 de milioane de euro în platformele sale digitale, pentru a obţine economii anuale de 900 de milioane de euro până în 2021, a anunţat luni cel mai mare grup de servicii financiare din Olanda, care este prezent şi în România, transmite Reuters.

Restructurarea va afecta sub 12% din forţa de muncă de 52.000 de angajaţi ai băncii, în condiţiile în care aproape 1.000 de posturi vor fi desfiinţare la furnizori şi nu la companie în sine.

Spre deosebire de măsurile de restructurare ale altor bănci, pentru creşterea profitabilităţii, ING a precizat că o parte din reducerile de locuri de muncă vor avea loc în urma combinării platformelor tehnologice cu centrele de control al riscurilor, pe lângă costurile mai mari legate de reglementările mai stricte şi nivelul scăzut al dobânzilor.

ING va investi 800 de milioane de euro în platformele sale tehnologice, care vor fi extinse în următorii cinci ani pe pieţele din Spania, Italia, Franţa, Austria şi Cehia.

Banca olandeză a avut succes, în special în Germania, cu un model de afaceri concentrat pe o prezenţă fizică scăzută şi derularea operaţiunilor destinate persoanelor fizice online, câştigând în acest fel clienţi de la Deutsche Bank.

În Olanda şi Benelux, unde vor fi desfiinţate cele mai multe locuri de muncă, respectiv 3.500 în Belgia şi 2.300 în Olanda, compania integrează subsidiara belgiană Record Bank, a doua mare bancă de retail din ţara respectivă, cu ING.

ING urmează să înregistreze costuri de restructurare de 1,1 miliarde de euro, din care 1 miliard de euro în trimestrul următor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top