Connect with us
Probleme de trafic în Prahova și Brașov. Cele două județe sunt intrate sub incidența codului galben de ninsori și vânt.

Știri

Probleme de trafic în Prahova și Brașov

Probleme de trafic în Prahova și Brașov. Cele două județe intrate sub incidența codului galben de ninsori și vânt sunt deja serios afectate de condițiile meteo. Centrul Infotrafic avertizează în legătură cu starea drumurilor montane din aceste două județe.

Probleme de trafic în Prahova și Brașov: drumurile montane sunt înzăpezite!

Potrivit comunicatului emis de Infotrafic, numeroase tronsoane ce leagă zona montană a Prahovei de Brașov sunt înzăpezite. Traficul nu este oprit, dar este îngreunat de condițiile meteo nefavorabile.

„Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră ninge în zona montană a judeţelor Prahova şi Braşov. Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe DN1 între Timişu de Jos şi Azuga, pe DN1A Babarunca – Cheia, pe DN73A – Pârâul Rece, pe DN10 – Teliu şi pe DN1E – Poiana Braşov. Se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant.”, se arată în anunț.

Citește și: Alertă meteo: Cod galben de vânt și ninsori în 23 de județe

Potrivit meteorologilor, prognoza meteo pentru următoarele zile este nefavorabilă, în special în zonele de munte. La altitudine, ninsorile abundente vor fi însoțite de vânt, ceea ce ar putea duce la troienirea zăpezii.

Autoritățile avertizează șoferii care vor accesa drumuri din județele afectate de codul galben. Este recomandat ca fiecare mașină să fie echipată cu lanțuri dar și cu un sistem de încălzire perfect funcțional.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top