Connect with us
S-au semnalat probleme la INS și la Vama Arad din cauza atacului cibernetic care a lovit mai multe țări, printre care și România.

Știri

Probleme la vamă și la INS din cauza unui atac cibernetic

Atacul cibernetic masiv care a lovit în mai multe țări din întreaga lume a dus la disfuncționalități majore în cadrul activității unor instituții publice.

Activitatea Vămii Arad – de interior – este paralizată, luni, din cauza unor probleme la reţeaua informatică, ce ar fi cauzate de un atac informatic care ar afecta toate vămile de interior din vestul ţării, potrivit unor surse din cadrul instituţiei. Din această cauză, se așteaptă la cozi mari de TIR-uri, iar oficialii vămii nu știu cât va dura această situație.

De asemenea. și la Institutul Național de Statistică (INS) sunt probleme. Angajații au avut interdicțe de a-și deschide calculatoarele, luni, din cauza atacului cibernetic.

„La ora 8.00, când am început activitatea, nu ne-au dat voie să deschidem calculatoarele. Am transmis comunicatele de presă de pe alte servere, cu un grad de siguranţă mai ridicat”, a declarat, pentru Mediafax, Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al INS.

Luni dimineaţa, comunicatele INS au fost transmise cu o mică întârziere, de doar 4 minute faţă de ora 9.00, însă mai multe redacţii nu le-au receptat.

„Noi am luat pe USB fişierele cu respectivele comunicate şi le-am transferat pe calculatoare de unde au fost transmise în siguranţă. Nici la această oră nu sunt deschise calculatoarele cu care lucrăm în zilele obişnuite”, a mai spus oficialul INS.

Remintim că un atac cibernetic, numit WannaCry, început săptămâna trecută, a afectat calculatoare din aproximativ 150 de țări. Peste 200.000 de oameni și 10.000 de instituții au fost afectate.

Citește și: G7 îndeamnă la o acţiune concentrată împotriva infracţionalităţii cibernetice

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top