Connect with us
Procesiunile de Bobotează 2017 au fost anulate în orașele Constanța, Galați, Buzău și Tulcea, din cauza viscolului care s-a abătut peste România.

Știri

Procesiunile de Bobotează 2017, anulate în mai multe orașe, din cauza vremii

Procesiunile de Bobotează 2017 care urmau să aibă loc la Constanța, Tulcea, Buzău și Galați au fost anulate din cauza viscolului. Cu toate acestea, la Constanța se va ține tradiționala ceremonie în timpul căreia ÎPS Teodosie va arunca trei cruci în apă, pentru a fi recuperate de către scafandri.

Și procesiunea de Bobotează organizată în ultimii zece ani la Buzău cu binecuvântarea Arhiepiscopului Buzăului şi Vrancei a fost de asemenea anulată din cauza condiţiilor meteorologice.

Citește și: COD ROȘU de viscol în județele Brăila, Buzău, Constanța, Ialomița, Vrancea, Călărași și Tulcea

Conform organizatorilor, procesiunea urma să înceapă la ora 11.45 când credincioşii trebuiau să se deplaseze pe jos de la Catedrala Municipală ”Sfântul Sava” până la râul Buzău. Potrivit tradiţiei, aici, preoţii aruncau o cruce de lemn în apele râului Buzău, iar mai mulţi tineri se aruncau în apă ca să o recupereze.

Şi la Galaţi, manifestările religioase programate de Bobotează pe Faleza Dunării au fost anulate.

De asemenea, şi în Tulcea, procesiunea de la Catedrala ”Sântul Nicolae” către faleza municipiului şi slujba de pe malul Dunării au fost anulate tot din cauza viscolului, scrie news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top