Connect with us
Procurorii cer pedeapsa cu executare pentru Alina Bica și Dorin Cocoș în dosarul ANRP

Știri

Procurorii cer pedeapsa cu executare pentru Alina Bica și Dorin Cocoș în dosarul ANRP

Procurorii DNA au cerut miercuri, la Instanţa Supremă ca fosta sefă a DIICOT, Alina Bica, precum și omul de afaceri Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea să fie condamnați la închisoare cu executare în dosarul ANRP.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este programat miercuri ultimul termen din dosarul ANRP.

Procurorul DNA a solicitat pentru inculpaţii Alina Bica, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum prevăzut de lege.

Pentru Oana Vasilescu şi Lăcrămioara Alexandru, DNA a cerut pedepse cu executare, dar orientate spre minimum prevăzut de lege.

Pentru Dorin Cocoş, procurorul de şedinţă a solicitat închisoare cu executare, dar „în limite reduse”, în urma denunţurilor făcute de acesta.

Totodată, pentru Alin Cocoş, anchetatorii au solicitat condamnare cu suspendare.

Procurorii anticorupţie au cerut confiscarea terenului din Snagov pe care Alina Bica l-ar fi primit prin intermediul lui Ionuţ Mihăilescu, dar şi a sumei de 10 milioane de euro de la Dorin Cocoş.

Citește și: Tudorel Toader, despre cazul Alina Bica: „Ministerul Justiţiei nu permite unui inculpat să părăsească ţara; este treaba instanţelor”

DNA a mai cerut instanţei obligarea inculpaţilor la plata în solidar a aproximativ 300 de milioane de lei.

În dosarul ANRP, Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, faptă săvârşită ca secretar de stat şi reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.

Citește și: Alina Bica cere audierea prin videoconferință, pe motiv că nu se poate deplasa la proces

În dosar sunt judecate şi alte persoane care erau în componenţa comisiei: Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

Alina Bica ar fi primit un teren în Snagov

Au mai fost deferiţi justiţiei evaluatorul Emil Nuţiu, oamenii de afaceri Stelian Gheorghe şi Dorin Cocoş, fiul acestuia, Alin Cocoş, şi Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al şefei DIICOT.

Potrivit DNA, la 14 iunie 2014, Alina Bica ar fi primit, prin intermediul fostului său consilier Ionuţ Mihăilescu şi în cote părţi egale cu acesta, un teren în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi în Snagov, judeţul Ilfov.

Primirea acestui teren a fost în strânsă legătură cu validarea pe care Alina Bica ar fi dispus-o la 15 martie 2011, în calitate de secretar de stat şi de reprezentantă a Ministerului Justiţiei în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, a unui dosar de despăgubire pentru un teren din Capitală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top