Connect with us
Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale in cazul lui Gabriel Oprea.

Știri

UPDATE: Cererea de UP in cazul lui Gabriel Oprea a ajuns in Senat

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de procurorii DNA de ucidere din culpa în cazul mortii politistului Bogdan Gigina, scrie news.ro.

UPDATE, 11.05: Solicitarea procurorului Augustin Lazar a ajuns la Senat, urmand sa fie stabilit un calendar al votului si audierilor.

Gabriel Oprea va putea veni, insoţit de avocat, pentru a-şi studia dosarul, apoi va aparea in fata Comisiei juridice, care trebuie sa elaboreze un raport pentru aprobarea sau respingerea solicitarii DNA. Acest raport va ajunge ulterior in plenul Senatului, pentru votul final.

„In  conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 12 si 19 din Legea nr. 115/1999, art. 305 alin. 4 Cod procedura penala si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270/10.03.2008, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a solicitat Senatului sa formuleze cererea de efectuare a urmaririi penale fata de Oprea Gabriel, fost ministru al Afacerilor Interne si viceprim-ministru pentru Securitate Nationala, actual membru al Senatului, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa, in modalitatea normativa prevazuta de art. 192 alin. 1 si 2 din Codul penal” anunta Parchetul instantei supreme.

Citeste si: DNA cere urmarirea penala pentru Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpa

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, a solicitat procurorului general, Augustin Lazar, sa formuleze o cerere catre Senat, pentru efectuarea urmaririi penale fata de Gabriel Oprea, senator in Parlamentul Romaniei, fost viceprim-ministru pentru Securitate Nationala si ministru al Afacerilor Interne, in legatura cu savarsirea infractiunii de ucidere din culpa, in perioada in care a detinut functia ministeriala.

DNA arata ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge pentru a treia oara la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitari DNA de urmarire penala, de data aceasta pentru ucidere din culpa, dupa ce, in februarie, Senatul a aprobat doua cereri de urmarire penala pentru abuz in serviciu, in cazul limuzinei DIPI si in cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu afirmase ieri ca nu a primit solicitarea. ”Nu am primit nimic in aceasta privinta, nu sunt la curent. Daca ajunge mâine, o sa vedem mâine. Nu pot sa anticipez in aceste chestiuni, nu cred ca e nevoie sa anticipez”,

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top