Connect with us
Profesorul Alexandru Rafila a intrat în izolare. Soția lui are coronavirus

Știri

Profesorul Alexandru Rafila a intrat în izolare. Soția lui are coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila a intrat în izolare după ce soția lui a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Femeia a primit rezultatul testului luni, 7 decembrie. Imediat după, profesorul Rafila s-a testat ( a făcut un test rapid), iar rezultatul a fost negativ. Acum el este în izolare și așteaptă rezultatul testului PCR.

Profesorul Rafila se află în izolare! Soția lui are coronavirus

Alexandru Rafila a intrat în izolare după ce soția sa a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. Potrivit Hotnews, profesorul a făcut un test rapid, al cărui rezultat a fost negativ, însă acum așteaptă și rezultatul testului PCR care va arăta dacă el este sau nu infectat cu temutul virus.

Dacă se va dovedi că este infectat, Rafila va sta în izolare la domiciliu timp de 14 zile, cum spune protocolul în aceste situații.

În cazul în care testul va arăta un rezultat negativ, Alexandru Rafila va putea participa la negocierile pe care PSD le va purta la Palatul Cotroceni.

Rafila este șeful Disciplinei de Microbiologie al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

De asemenea, profesorul Alexandru Rafila este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

A deținut funcția de membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății (2014-2017) și a reprezentat România în comitetul director al ECDC (2009-2014). Recent a fost ales de către OMS să reprezinte România în comitetul de conducere al acestei organizații.

În octombrie 2020 a revenit în PSD[8], în trecut ocupând funcția de vicepreședinte al Departamentului de Sănătate al partidului, în perioada 2011-2012.

Cazuri de coronavirus în România – 8 decembrie 2020

Până astăzi, 8 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 524.675 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 416.797 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.439 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.275 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top