Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23 – 29 iulie. Se anunță vreme instabilă

23.07.2018
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23 – 29 iulie. Se anunță vreme instabilă

Vremea va fi instabilă, iar precipitațiilor vor fi abundente, reiese din prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23 – 29 iulie 2018.

Specialițtii Administrației Naționale de Meteorologie anunță o săptămână plină de instabilitate atmosferică. De altfel, luni este valabil un cod galben de ploi și furtuni, valabil până marți la ora 23.00.

“În general vremea va fi instabilă în săptămâna care vine. Au fost emise şi două coduri galbene.

Primul este valabil de duminică seara de la ora 18:00 până luni la ora 10:00, pentru instabilitate termică accentuată şi furtuni pentru zonele: Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi în vestul Munteniei.

În aceste zone vor fi ploi cu descărcări electrice, intensificări ale vântului, posibil chiar vijelii, averse cu caracter torenţial şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 30-40 l/mp.

Cel de-al doilea cod galben este valabil de luni la ora 10:00 până marţi la ora 23:00. Vizează partea centrală a ţării, zonele de deal, de munte, Muntenia, Dobrogea şi Sudul Moldovei”, a declarat pentru MEDIAFAX, Oana Păduraru, meteorolog în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

“La începutul săptămânii, vom avea răcorire a vremii cu maxime uşor sub cele normale, cuprinse între 22 şi 29 de grade, după care temperatura creşte din nou şi ajunge pe norme, adică 25-35 de grade”, anunţă meteorologul.

Citește și: ANM: Precipitații abundente, temperaturi sub media anuală

Prognoza meteo ANM: Cum va fi vremea la mare, la munte și în București

De asemenea, şi la munte temperaturile vor scădea, înregistrându-se 17-18 grade Celsius.

“La mare şi la munte va fi instabilitate atmosferică. Pe tot parcursul săptămânii, pe litoral, vor fi averse şi descărcări electrice, în special seara.

La mare vor fi temperaturi de 25-26 de grade, iar apa mării va avea 23 de grade. (…) La munte, temperaturile vor fi uşor mai scăzute decât cele înregistrate de până acum, în jur de 17-18 grade”, informează reprezentantul ANM.

Instabilitatea atmosferică nu ocolește nici Capitala, unde sunt așteptate ploi zilnice și o temperatură de circa 28 de grade.

“În Capitală, la fel, va fi vreme instabilă în aproape toate zilele, maxime în jur de 28 de grade. Vor fi averse şi descărcări electrice, în special seara, însă în fiecare zi din săptămână”, a mai declarat meteorologul Oana Păduraru.

Articolul continua dupa publicitate

Citește și: Cod galben de instabilitate atmosferică în toată țara