PROGNOZA METEO pe trei luni. Când urmează să ningă, ce anunţă ANM

02.10.2017
PROGNOZA METEO pe trei luni. Când urmează să ningă, ce anunţă ANM

În general, în aproape toată țara, vor fi temperaturi medii ale aerului mai ridicate decât normalul perioadei cu aproximativ 2 grade Celsius. Dacă în sud și sud-est, media termică normală lunii octombrie este de 10 grade Celsius, în acest an va fi de 12 grade Celsius.

Va ploua abundent în luna octombrie 2017 în centru, vest și est. În restul regiunilor precipitațiile vor fi încadrate în media multianuală.

Și în luna noiembrie, ANM estimează că va fi mai cald decât în mod normal în sud, sud-est și local în vest, în restul țării fiind temperaturi apropiate mediei multianuale.

Luna decembrie urmează să fie mai caldă decât în mod normal

La fel ca și-n octombrie, în zonele unde va fi mai cald, vor fi medii cu aproximativ 2 grade Celsius peste normalul perioadei.

În centrul țării este posibil să avem precipitații abundente. În restul țării, vor fi precipitații încadrate în normalul perioadei.

Meteorologii anunță și o lună decembrie mai caldă decât în mod normal: în toată țara, mediile termice vor fi încadrate în cele normale pentru această perioadă a anului.

În schimb,în centru și sud vom avea precipitații excedentare.

Citeşte şi Premiile Nobel 2017 vor fi acordate începând de astăzi, la Stockholm