Știri

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 28 ianuarie 2018. Ce SURPRIZĂ ne-a pregătit vremea în următoarele zile

Săptămâna aceasta a început cu ninsori în zona de sud, iar zăpada s-a așternut și pe străzile Capitalei.

Iarna își intrase în drepturi săptămâna trecută în jumătatea de nord a țării și în Tulcea, unde mai multe drumuri au fost blocate.

Iată că perioada ninsorilor încetează, dar vremea continuă să surpindă. Meteorologii au anunțat ce se întâmplă cu vremea în această săptămână.

Vremea – Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 28 ianuarie 2018, conform ANM.

Banat

În perioada 22-25 ianuarie temperaturile vor fi în scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, cu valori diurne de 2…4 grade și nocturne de -4…-2 grade.

Pentru ultimele zile ale intervalului de referință se estimează o creștere a temperaturilor peste limitele climatologice ale ultimei decade de ianuarie.

Crișana

Între 22 și 24 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere, din nou apropiate de cele normale pentru perioada din an, cu o medie regională a valorilor diurne de 1…3 grade și a celor nocturne de -6…-4 grade.

Estimările pentru ultimele zile ale intervalului de referință indică o încălzire a vremii, din nou cu valori peste normă.

Transilvania

Va urma o perioadă mai rece în 23-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade și nocturne de -7…-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință sunt estimate temperaturi din nou în creștere.

Probabilitatea pentru precipitații va fi din nou ridicată și între 21 și 23 ianuarie.

Maramureș

Va urma o perioadă mai rece între 22-24 ianuarie când vor fi valori medii diurne în jurul a 0 grade și nocturne de -7..-5 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referință sunt estimate temperaturi din nou în creștere.

Moldova

Va urma un interval scurt (23-24 ianuarie) de vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 0…2 grade și ale celor nocturne de -7…-3 grade, iar pentru ultimele zile estimările prognostice indică din nou o creștere a temperaturilor peste norma caracteristică.

Dobrogea

După un interval scurt (23-24 ianuarie) cu o vreme mai rece, cu medii ale temperaturilor diurne de 2…4 grade și ale celor nocturne de -4…-2 grade, estimările prognostice indică din nou o creștere a temperaturilor peste norma caracteristică ultimei decade de ianuarie.

Muntenia

Ulterior, între 23 și 25 ianuarie va fi o perioadă cu temperaturi în scădere, mai apropiate de cele climatologic specifice, cu o medie regională a valorilor diurne de 1…3 grade și a celor nocturne de -6…-3 grade.

Estimările pentru ultimele zile ale intervalului de referință indică o încălzire a vremii, din nou cu valori peste normă.

Oltenia

Vor fi medii ale maximelor de 2…6 grade și ale minimelor de -4…0 grade, valori mai mici fiind posibile în perioada 24-25 ianuarie.

Vremea în București!

Marți, 23 ianuarie, soarele își face iar apariția pe cerul Capitalei. Va fi un ”soare cu dinți”. Va fi chiar mai frig decât astăzi. Temperatura minimă va fi de -8 grade Celsius marți, cea maximă, de 2 grade Celsius.

Totuși, vestea bună este că vântul va sufla slab, ceea ce nu va determina ca temperaturile resimțite să fie mai mici decât cele din termometre.

Miercuri, 24 ianuarie, este zi liberă. De la meteorologi nu avem cele mai bune vești însă. Temperatura maximă va fi negativă și este prima zi a acestei ierni în care maxima în București este negativă.

Temperaturile vor fi cuprinse între -8 grade Celsius și -1. Parțial, cerul va fi înnorat.

Joi, 25 ianuarie, nu vor fi nori în Capitală. Minima va fi aceeași, de -8 grade Celsius. Maxima va fi, de această dată, pozitivă, de 1 grad Celsius.

Vineri, 26 ianuarie, cerul va continua să fie senin, maxima zilei va fi de 2 grade Celsius, iar minima de -7.

În weekend, vremea continuă să se încălzează: sâmbătă, 27 ianuarie, temperaturile sunt cuprinse între -6 și 4 grade Celsius, iar duminică, 28 ianuarie, între -4 și 3 grade Celsius.

Citește și: Vremea se schimbă radical. ANM a emis avertizare imediată

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More