Connect with us
Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile. Unde vom avea parte de zăpadă

Știri

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile. Unde vom avea parte de zăpadă

Astăzi o să mai ningă la munte şi în jumătatea nordică a ţării, prin Crișana va fi ceva lapoviţă, în timp ce în sud vom avea atmosferă primăvăratică.

Maximele pleacă de la zero grade în Bucovina şi pot atinge 12 grade în Oltenia şi Muntenia. Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul.

Pe aici apar înnorări trecătoare, dar şansele de ploaie sunt foarte reduse. Vântul mai are intensificări pe parcursul zilei, temperaturile se menţin peste valorile normale, iar la noapte se lasa ceaţă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim vreme schimbătoare, câţiva stropi de ploaie şi un vânt destul activ.

Vor fi şi perioade însorite, iar temperaturile vor ajunge pe la 7-8 grade

În schimb, în nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi mohorâtă şi rece, cu ninsori slabe şi cel mult 2 grade la amiază. Mai vin ceva ninsori şi după lăsarea nopţii, când temperaturile ajung pe la minus 3 grade.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş cerul rămâne acoperit de nori, ninsorile continuă, însă vor fi destul de slabe. Regimul termic va fi unul potrivit perioadei, cu maxime de 2…3 grade.

În vestul ţării găsim vreme cam neplăcută, înnorări persistente, ceva lapoviţă, dar şi condiţii de ploaie în zona Banatului. Temperaturile rămân la valorile de ieri: după prânz se vor înregistra în jur de 4-5 grade.

Şi în centrul României rămânem cu atmosfera închisă şi mai apar ceva precipitaţii, în special ninsori. Se înteţeşte vântul, iar pe crestele montane va sufla cu putere.

Maximele vor fi de la 1 grad în zona Miercurea Ciuc, până la 5 grade în Sibiu

Sud-vestul ţării are parte de vreme frumoasă, câţiva nori şi temperaturi de lună martie. Maximele urcă până la 11-12 grade, însă vântul continua să agita atmosferă, aşa că valorile resimţite vor fi ceva mai scăzute.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme destul de însorită şi un vânt cam insistent. Va fi în continuare mai cald decât în mod obişnuit, după prânz se vor atinge chiar şi 12 grade. Noaptea însă, va fi mai rece decât ultima, cu temperaturi negative şi condiţii de ceaţă.

În Bucureşti avem vreme de primăvară, soare, înnorări trecătoare şi vânt activ. Maximă ajunge pe la 10-11 grade. La noapte temperatura coboară uşor sub pragul îngheţului şi revine ceaţă.

La munte astăzi se face mai frig. O să ningă în cea mai mare parte a zonei montane, aşa că stratul de zăpadă mai creşte puţin. Vântul continua să sufle cu putere, în special în zonele de creastă.

PROGNOZA METEO PENTRU TREI ZILE

În Bucureşti, astăzi avem vreme caldă, dar cam neplăcută: cer noros, ploi slabe dimineaţa şi un vânt tot mai insistent. Maximă ajunge pe la 10 grade.

Maine aşteptam soare şi atmosfera de primăvară. Vântul rămâne cam nervos şi maximă urca până la 12 grade.

Sâmbătă dimineaţa apare ceaţă, iar mai târziu, atmosferă va fi schimbătoare, cu răbufniri de vânt şi ploi în noaptea de sâmbătă spre duminică. Temperaturile se menţin peste limitele perioadei.

Duminică o să avem vreme urâtă, cu ploi temporare, vânt insistent şi chiar lapoviţă sau ninsoare în noaptea de duminică spre luni. Maximă ajunge la normal.

La munte, vremea se răceşte. Astăzi vor domina ninsorile şi stratul de zăpadă va creşte în Apuseni şi în nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla mai tare pe creşte.

Maine rămânem cu atmosfera închisă şi rece. Ninsori mai apar în prima parte a zilei, iar vântul se menţine activ. Se anunţă înnorări persistente, iar seara apare un nou val de precipitaţii, mai mult lapoviţă, de această dată.

Nici duminică nu zărim soarele. Va mai ninge puţin prin Meridionali şi Orientali, temperaturile rse menţin scăzute, iar vântul va fi destul de insistent.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top