Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile. Ce anunță meteorologii

01.07.2018
Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile. Ce anunță meteorologii

Meteorologii au realizat prognoza pentru următoarele 7 zile. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

În primele zile ale săptămânii, vremea se va menține răcoroasă, cu o medie regională a maximelor diurne de 21…23 de grade, în intervalul 25 – 28 iunie.

Apoi va avea loc un proces de încălzire ușoară de la o zi la alta, astfel încât în intervalul 5 – 8 iulie temperaturile maxime
vor atinge, în medie, 30…31 de grade, vremea devenind normală termic pentru acea dată.

Temperaturile minime vor fi în creștere treptată în prima săptămână de prognoză, de la aproximativ 10 grade în prima zi, spre 15 grade în data de 30 iunie. Ulterior, vor scădea ușor, spre 13 grade pe 2 iulie, pentru ca apoi să crească din nou, atingând la finalul celor două
săptămâni ale intervalului de prognoză o valoare medie de 17 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână, iar în zilele de 27, 28 și 29 iulie se vor cumula și cantități mai însemnate de apă, După data de 1 iulie doar izolat și trecător va mai ploua slab, cel mai probabil spre finalul intervalului de prognoză.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

CRIŞANA

La începutul intervalului de referință, vremea va fi răcoroasă, iar regimul termic diurn va avea ușoare variații în jurul unei valori medii regionale de 23 de grade. După data de 28 iunie temperaturile maxime vor fi în creștere ușoară de la o zi la alta, urmând ca între 4 și 8 iulie să atingă, în medie, 30…31 de grade, valori ce vor caracteriza o vreme normală din punct de vedere termic pentru debutul lunii iulie.

Regimul termic nocturn se va concretiza prin medii regionale de 10…11 grade la început, apoi va marca o creștere constantă până pe 30 iunie,
cînd media temperaturilor minime va fi de 15 grade.

O scădere va avea loc pe 1 – 2 iulie, când vor fi aproximativ 13 grade, apoi valorile nocturne vor crește treptat, spre 16 grade la
finalul celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea pentru ploi pe arii extinse și local mai importante cantitativ va fi ridicată între 27 și 29 iunie și, din nou, în jurul datei de 7 iulie. În rest, ploile se vor semnala doar izolat și trecător.

TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi răcoroasă, iar temperaturile diurne vor avea ușoare variații și se vor situa, în general, între 21 și 24 de grade. Între 28 și 30 iunie media regională a maximelor se va menține în jurul a 24 de grade, apoi va crește
ușor, iar între 4 și 8 iulie vremea va deveni normală din punct de vedere termic, media maximelor urmând să atingă aproximativ 28 de grade.

În prima parte a intervalului, temperaturile nocturne vor crește treptat, de la 7 grade la început, până la 14 grade pe 30
iunie. Nopțile din intervalul 1 – 4 iulie vor fi mai răcoroase, cu o medie termică de 10…12 grade, apoi temperaturile minime vor crește ușor și treptat, până la 14 grade pe 7 – 8 iulie.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima săptămână a intervalului de prognoză, când local se vor înregistra și cantități de apă mai importante, dar și între 1 și 8 iulie vor fi ploi de scurtă durată, însă în general slabe cantitativ și pe arii restrânse.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

MARAMUREŞ

Vremea se va menține răcoroasă în prima săptămână de prognoză, când temperaturile maxime se vor situa între 21 și 25 de grade, cu cele mai scăzute valori la început și cele mai ridicate spre finalul săptămânii. Apoi regimul termic va fi în creștere și valorile diurne vor atinge 28…29 de grade în intervalul 4 – 8 iulie, caracterizând o vreme normală termic pentru începutul lunii iulie.

Temperaturile minime vor crește treptat în prima săptămână, de la 9 la 15 grade, în medie, apoi vor scădea spre 11 grade în 1…2 iulie. Ulterior, se va resimți un proces de încălzire treptată ce va determina spre finalul celor două săptămâni de prognoză o medie
regională a valorilor nocturne de 28…29 de grade.

Ploi mai însemnate cantitativ și pe arii mai extinse vor fi semnalate cel mai probabil în intervalul 27 – 29 iunie, dar probabilitatea pentru averse izolate se va menține relativ ridicată pe aproape tot parcursul perioadei de referință.

MOLDOVA

În prima săptămână, mai ales la început, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor în jurul a 25 de grade. Minimele vor fi în creștere, de la valori de 11…13 grade, la valori de 15…16 grade, până în data de 30 iunie. În primele două zile ale lui iulie va fi o ușoară răcire, apoi valorile termice vor crește și vor caracteriza o vreme normală, cu medii ale maximelor în jurul a 28 de grade și ale minimelor de 14…17 grade.

Probabilitatea pentru ploi pe arii relativ extinse, mai importante cantitativ, va fi ridicată între 27 și 30 iunie. În restul intervalului se mențin condiții pentru averse slabe, izolate.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

DOBROGEA

În prima jumătate a intervalului, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne ce va oscila în jurul a 26 de grade. Apoi, vremea se va încălzi ușor, iar maximele termice se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iulie, iar media acestora va fi de 27…29 de
grade. Media valorilor nocturne, pe toată durata intervalului, va avea variații între 16 și 19 grade.

În intervalul 26-30 iunie, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ, pe arii extinse, va fi ridicată. În restul intervalului, condițiile de ploaie vor fi reduse.

MUNTENIA

În prima săptămână, vremea va fi răcoroasă, cu o medie a valorilor diurne în jurul a 26 de grade, mai scăzută în data de 27 iunie când va fi de 22…23 de grade. Media regională a valorilor minime va fi de 13…16 grade, cu cele mai ridicate valori în intervalul 28-30 iunie. În a
doua săptămână, valorile termice vor fi în creștere și se vor situa în jurul normelor, cu o medie a maximelor de 28…30 de grade și a minimelor de 14…17 grade.

Ploi însemnate cantitativ și pe areale mai extinse vor fi în perioada 26-30 iunie, dar și în restul intervalului se mențin condiții pentru averse slabe, izolate.

Prognoza meteo pentru următoarele 7 zile

OLTENIA

În prima săptămână vremea va fi răcoroasă, cu o medie a maximelor de 23…26 de grade, mai scăzută în data de 27 iunie, spre 21 de grade. Media valorilor nocturne, în același interval, va oscila între 13 și 15 grade. În a doua jumătate a intervalului, valorile termice vor fi
în creștere și se vor situa în jurul celor normale pentru începutul lunii iunie, cu medii regionale ale maximelor de 27…30 de grade și ale minimelor de 14…17 grade.

În intervalul 26-30 iunie, probabilitatea pentru ploi însemnate cantitativ, pe arii relativ extinse, va fi ridicată. În restul intervalului, dar mai ales spre sfârșitul acestuia, vor fi condiții pentru averse, dar slabe cantitativ și pe spații mici.

LA MUNTE

Temperaturile maxime vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie, între 14 și 16 grade. După data de 1 iulie, vremea se va încălzi ușor, iar media maximelor diurne se va menține în jurul unei valori de 19 grade, până la sfârșitul intervalului de prognoză, respectiv până pe 8 iulie.

Regimul termic nocturn va avea o tendință de creștere în prima săptămână, de la o valoare medie de 4 grade la început, spre 9…10 grade în jurul datei de 30 iunie, apoi temperaturile minime vor marca o scădere, spre 7 grade în jurul datei de 2 iulie, pentru ca ulterior să crească din nou spre valori normale climatologic la finalul celei de a doua săptămâni, când vor fi temperaturi nocturne de 10…11 grade, în medie.

Articolul continua dupa publicitate

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi relativ ridicată pe tot parcursul intervalului, dar între 27 și 30 iunie acestea se vor semnala pe arii extinse și pot fi local mai însemnate cantitativ.