Știri

Program 1 Decembrie: Cum se va desfășura Ziua Națională a României

Program 1 Decembrie. De ziua Națională a României, pe 1 Decembrie se va desfășura o paradă, la care vor participa peste 3.000 de militari cu peste 300 de mijloace tehnice. Dintre acestea vor fi și 50 de avioane.

Ministerul Apărării Naționale a anunțat cum se va desfășura programul de 1 Decembrie. Parada de 1 Decembrie va avea loc la Arcul de la Triumf din Capitală. La această paradă vor participa peste 3.000 de militari români cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de avioane. De asemenea vor fi şi militari din mai multe ţări aliate.

Program și evenimente de 1 Decembrie

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, se va desfășura începând cu ora 11:00, informează MApN.

Militarii străini vor fi din Marea Britanie, Italia, Germania, Republica Moldova, Polonia, Slovacia, Spania şi SUA.

De asemenea, începând cu ora 8:00 va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane. Aceasta va avea loc la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Repetiţiile pentru Parada militară vor avea loc după următorul program:
– vineri, 25 noiembrie, de la ora 9.00, la Terenul de instrucţie Ghencea;
– duminică, 27 noiembrie, de la ora 8.00, în Piaţa Arcul de Triumf.

Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri pentru fluidizarea traficului şi aplicarea restricţiilor rutiere pe arterele care converg spre Arcul de Triumf, pentru zilele de 27 noiembrie şi 1 decembrie, mai arată MApN.

Reprezentanţii Ministerului Apărării atrag atenţia că folosirea dronelor este interzisă în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale.

Klaus Iohannis nu a invitat la parada şi recepţia de 1 Decembrie ”persoane cu probleme penale”

Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al președintelui, a spus că nu vor fi invitate la paradă și la recepția de 1 Decembrie persoane cu probleme penale.

”Am văzut că există tot felul de discuţii în spaţiul public referitoare la acest subiect. Țin să precizez încă de la început faptul că nu voi face referire la anumite persoane. Nu voi face referire la anumite nume, pentru că nu despre asta este vorba. Este vorba despre nişte criterii care au stat la baza întocmirii listei cu invitaţi. Nu pot şi nici nu vreau să vă ascund faptul că în constituirea acestor criterii care au fost luate în calcul bineînţeles că în primul rând este vorba despre criteriul ca acea persoană să deţină o funcţie în stat, dar să şi respecte nişte criterii de integritate. Iar aici vorbim despre inexistenţa unor probleme penale”, a declarat Mădălina Dobrovolschi.

Share
Scris de
Mihaela Dorobantu

Acest site foloseste cookies.

Read More