Connect with us
Programul Prima Casa 2018: Mesajul celei mai mari bănci din România

Știri

Programul Prima Casa 2018: Mesajul celei mai mari bănci din România

BCR va acorda credite de peste un miliard de lei prin noul plafon alocat pentru „Prima Casă”, potrivit unui comunicat al băncii, care anunţă că a primit 511 milioane de lei în cadrul noii ediţii a programului PRIMA CASĂ 2018.

Creditul „Prima Casă” al BCR are o dobândă de 2% + ROBOR pe o durată de trei luni, un avans minim de 5% şi comision zero pentru analiza dosarului.

În plus, clienţii pot beneficia de aprobarea financiară valabila timp de 90 de zile. Dacă persoana care a primit aprobarea financiara nu a găsit încă locuinţa pe care doreşte să o achiziţioneze, odata ce creditul a fost aprobat, aceasta are 90 de zile la dispoziţie de la semnarea ofertei de credit pentru a găsi o casă.

Potrivit comunicatului băncii, suma maximă care poate fi o obţinută poate ajunge la 66.500 de euro, iar termenul maxim este de acordare este de 30 de ani.

Acordarea creditului „Prima Casă BCR” se face în limita plafonului disponibil alocat de Ministerul de Finanţe

Din noul plafon acordat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru 15 bănci finanţatoare, 511 milioane de lei au revenit BCR.

Fondurile alocate BCR reprezintă 26,5% din totalul celor puse la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest program.

Ca atare, BCR va acorda credite în valoare de aproximativ un miliard de lei, iar sumele pot fi folosite pentru achiziţia sau construcţia de locuinţe prin programul „Prima Casă”.

BCR precizează că, până la ora actuală, peste 58.000 de case au fost finanţate de BCR prin acest program. În consecinţă, unul din patru români care au achiziţionat o locuinţă cu ajutorul programului „Prima Casă” au apelat la serviciile acestei bănci.

Pe perioada derulării programului, acest credit şi-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de un avans scăzut şi condiţii avantajoase de costuri

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top