Connect with us
Statul român va lansa, până la finalul lunii iunie a acestui an, programul Primul Salariu, care se adreseză tinerilor absolvenți de facultate.

Știri

Programul Primul Salariu, lansat până la finalul lunii iunie

Statul român va lansa, până la finalul lunii iunie, programul Primul salariu. Acesta vine în sprijinul absolvenților de facultate și le va garanta acestora un salariu lunar de 2.500 de lei, timp de trei ani.

Programul Primul salariu garatează tinerilor absolvenți de studii superioare venitul brut de 2.500 RON/lună, timp de trei ani, dar și subvenționarea angajatorului cu 50% din cheltuiala salarială, cu menținerea angajării timp de cinci ani. Acesta va intra în vigoare până la finalul lunii iunie, după cum a anunțat deputatul PSD Răzvan Rotaru.

 

Ce spune Ministerul Muncii despre programul Primul Salariu

”În cadrul MMSJ s-a constituit un grup de lucru pentru elaborarea unui proiect de lege de completare a Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă. Actul normativ respectiv va conţine dispoziţii specifice privind modalităţile de acordare, finanţare şi implementare a măsurii prevăzute în programul Primul salariu. Până în prezent, în cadrul grupului de lucru a fost elaborat un prim draft ce urmează a fi asumat de către MMSJ, împreună cu estimarea impactului financiar asupra bugetului asigurărilor pentru şomaj.

Potrivit Programului anual de lucru al Guvernului pentru 2017, termenul de realizare al proiectului de lege menţionat este stabilit pentru sfârşitul trimestrului II 2017”, a precizat deputatul, care a primit informațiile de la Ministerul Muncii.

Prin acest program, vor fi stimulați pe de o parte tinerii, astfel încât să își găsească un loc de muncă stabil imediat după finalizarea studiilor de licență, iar pe de altă parte vor fi încurajate companiile private să angajeze absolvenți de facultate, beneficiind de reduceri fiscale din partea statului”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top