Prognoza meteo: Ce anunță meteorologii pentru weekendul 20 – 22 iulie

20.07.2018
Prognoza meteo: Ce anunță meteorologii pentru weekendul 20 – 22 iulie

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două zile de weekend. Ce ne așteaptă din punct de vedere termic și unde se vor înregistra precipitații.

Pentru weekendul 20- 22 iulie se anunță vreme instabilă, cu episoade de ploi în majoritatea zonelor țării, cu precădere la București și la munte.

Potrivit vrema.ro, vineri vor cădea averse slabe de ploaie local în zonele intracarpatice și izolat în estul țării, în timp ce Muntenia și Oltenia vor rămâne sub un cer variabil spre mai mult senin.

Vântul va suflă moderat în jumătatea de nord a Moldovei și slab, cel mult slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 23 și 28 de grade în Transilvania și Maramureș, 25-30 de grade în Banat și Crișana, 28-33 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate în sudul Olteniei) și 24-29 de grade în Moldova.

Temperaturile maxime estimate a se înregistra în cursul zilei de duminică. În zonă Luncii Dunării și mai cu seamă în sud-vestul Olteniei se vor înregistra temperaturi maxime ce vor oscila în jurul pragului de caniculă: 34-36 de grade Celsius. Sursă: kachelmannwetter.com, model GFS.

Prognoza meteo în weekend, 21- 22 iulie

În weekend vremea se va încălzi ușor, mai ales duminică urmând să devină ușor caniculară în extremitatea sudică a țării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 32 de grade Celsius în jumătatea nordică a țării și între 31-36 de grade în cea sudică, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în zonă Luncii Dunării.

Precipitațiile vor fi relativ puține și se vor manifestă sub formă de averse însoțite de descărcări electrice cu precădere în jumătatea nordică a teritoriului. Aici sunt așteptate izolat și unele vijelii și căderi de grindină de dimensiuni mici și medii, iar punctiform se vor înregistra cantități de apa de până la 15-20 de mm.

Totul pe fondul creșterii temperaturilor urmând să crească deopotrivă și instabilitatea din troposferă.

În sudul țării aversele de ploaie se vor semnala doar cu totul izolat (și vor fi în general slabe cantitativ), că urmare a unui aer mai uscat și nefavorabil dezvoltării norilor convectivi.

Articolul continua dupa publicitate

La București și la munte, în weekendul 20-22 iulie, ploile vor continua. Furtuni cu descărcări electrice sunt anunțate la munte. Temperaturile se vor încadra între 25 și 14 grade Celsius. La București sunt anunțate ploi în zilele de vineri, sâmbătă noaptea și duminică. Temperaturile în intervalul menționat se vor încadra între 29 și 19 grade Celsius. Ploile vor continua și săptămâna viitoare la București.