Știri

Protest în București pe 5 martie. Peste o mie de oameni au pornit în marș spre Parlament

Protest în București pe 5 martie. În jur de o mie de manifestanți au plecat în marș din Piața Victoriei către Parlament, scandând lozinci contra coaliției de guvernământ și cerând susținerea luptei anticorupție.

Manifestanţii suflă în fluiere şi vuvuzele şi strigă ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”, România, trezeşte-te!”, ”Demisia!”, ”Vrem justiţie, nu corupţie”, ”Jos Tăriceanu, Dragnea şi Grindeanu”, „Hoţii”

Circulaţia rutieră este blocată pe bulevardul Lascăr Catargiu, pe sensul dinspre Piaţa Victoriei spre Piaţa Romană, la momentul transmiterii acestei știri.

Protestul a fost anunţat pe Facebook, sub sloganul „Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”. Mulţi dintre cei prezenţi au steaguri tricolore, ale UE şi SUA. Au fost împărţite insigne cu mesajul ”Rezist”.

În Piaţa Victoriei s-au strâns şi semnături pentru demiterea primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Cel mai mare protest din Romînia a avut loc pe 5 februarie. Atunci, în jur de 600.000 de oameni au ieșit în stradă în toată țara, iar în jur de 300 de mii de manifestanți au fost doar în Piața Victoriei.

Vezi și: Protest în Albania, inspirat de cel din România: 10.000 de oameni, în stradă

Protestele au fost generate de adoptarea Ordonanței 13, care aducea modificări legislației privind abuzul în serviciu. Ordonanța a fost abrogată ca urmare a mișcărilor de stradă.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More