Categorii Știri

Protest la Spitalul Universitar. Cu ce probleme se confruntă cadrele medicale

Mai mulţi angajaţi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti – personal mediu şi auxiliar – au protestat luni, fiind nemulţumiţi de faptul că li s-ar diminua sporurile dacă ar opta pentru vouchere de vacanţă. Medicii spun că se confruntă cu mai multe lipsuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SUUB, Silvia Nica, nu a fost depus niciun act oficial din partea celor care au protestat la conducerea spitalului.

„S-au adunat câteva persoane care nu au depus nimic oficial la conducerea spitalului, nu se cunoaşte în mod oficial ce doresc dumnealor. Nu s-a depus nicio cerere de grevă.

Deocamdată, nedorind să discute în mod direct cu conducerea spitalului, nu s-a discutat cu ei. Este vorba despre personal mediu şi auxiliar”, a declarat, pentru AGERPRES, Silvia Nica.

Două dintre cadrele medicale care protestează, luni, la Universitar, au declarat că au intrat în greva foamei.

Nu pot să iau de la bolnavi şi nu pot să iau de la investiţii pentru vouchere de vacanţă”, spune, în replică la nemulțumiri, Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar, care neagă existența unor lipsuri din materialele strict necesare.

De cealaltă parte, medicii spun că au foarte multe probleme și că lucrează în condiții inumane.

„Nemulţumirile principale sunt următorele: lipsa personalului, condiţiile inumane în care lucrăm, atât cei din blocul operator, cât şi colegii de pe secţie, lipsa materialelor, chiar dacă se spune, conducerea spune că aveţi, aveţi, aveţi, nu avem!

Tot spitalul pică pe noi, efectiv. (Reporter: Care sunt riscurile pentru pacienţi?) Riscurile pentru pacienţi… infecţiile asociate actului medical.

Cumpără medicii, fac chetă să cumpere o găleată de Vinarom, instalatorii cumpără ce pot cum pot. Avem toalete în saloane unde se trage apa cu sârma, becurile sunt cumpărate de noi, salariaţii”, a declarat Mariana Luceanu, asistent anestezist la Spitalul Universitar.

Citește și: Și-a dus fetița la spital, după ce i-a zis că o doare capul. Ce avea micuța, medicii sunt fără cuvinte

Vezi comentarii

  • ...saracii...mai dati si voi din ciubuc...ca la ala nu platiti impozit...inca....!..cine -a fost intr-un spital stie ...cat de ...amarate sant asistentele astea.....si infirmierele....si cum sar, sa schimbe bolnavii si sa-i ingrijeasca...!...nici acum nu va ajung banii ....cu salariile imense la care ati ajuns.... !???

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More