Connect with us
Protest la uzina Dacia Renault, din Mioveni. Sute de oameni au protestat față de condițiile în care sunt transportați la locul de muncă.

Știri

Protest la uzina Dacia Renault. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt transportați la muncă

Protest la uzina Dacia Renault. Angajații sunt nemulțumiți de condițiile în care sunt transportați la muncă. Sute de angajați ai uzinei Dacia Renault de la Mioveni și-au strigat nemulțumirea. Este vorba de felul în care sunt transportați la locul de muncă.

UPDATE, ora 14:06: Conducerea Automobile Dacia a criticat în termeni duri acțiunea de protest a celor 1.500 de angajați. Liderii companiei au caracterizat inițiativa drept profund incorectă și păguboasă pentru firmă. Din declarația acestora reiese că Dacia Automobile a suferit pierderi de producție din cauza manifestației. Conducerea companiei a dat asigurări ferme că siguranța angajaților are o importanță primordială. Totuși, virulentele critici ale angajaților demonstrează că măsurile luate nu au fost nici pe departe suficiente.

În ultima perioadă mijloace de transport ale firmei care are contract cu fabrica au fost implicate în două accidente rutiere, mai mulţi muncitori fiind răniţi, potrivit news.ro.

Protestul a început în jurul orei 7.00 şi a durat o oră.

Protestul a avut loc în fața uzinei. Angajații care au ieșit din schimbul trei și cei care intrat în prima tură au protestat. Scopul muncitorilor a fost acela de a atrage atenția asupra condițiilor de transport.

Protest la uzina Dacia. Sute de angajați și-au strigat nemulțumirea

Nemulţumirile oamenilor sunt legate de condițiile de trasport. În ultimele săptămâni autobuze ale firmei care are contract pentru transportul muncitorilor către şi dinspre fabrica de la Mioveni au fost implicate în accidente rutiere. În urma acestora, mai mulți angajați au fost răniți.

”Protestul de azi e pe tema faptului că administraţia a făcut contracte cu firme care nu asigură securitatea în transportul de acasă la muncă şi invers. Oamenilor le e temă să se urce în autobuzele care îi transportă“, a declarat liderul sindical Ion Iordache, pentru Digi 24.

Cel mai recent accident s-a produs în 25 noiembrie, pe o stradă din Piteşti. Un autobuz plin cu muncitori de la Dacia a lovit din spate un alt autobuz în care se aflau tot angajaţi ai uzinei de la Mioveni. În urma accidentului, 18 persoane au fost rănite. Muncitorii au relatat că accidentul s-a produs după ce unul dintre autobuze ar fi avut probleme la sistemul de frânare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top