Știri

Proteste 10 februarie. Noi manifestații în ziua de vineri VIDEO

Proteste 10 februarie – Oamenii au ieșit iarăși în stradă vineri seara, pentru a-și striga nemulțumirile.

Update, ora 23.20: S-a terminat și protestul de la Piața Victoriei.

Update, ora 22.11: Protestele de vineri seară din Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, dar şi din alte oraşe, la care au participat peste 4.500 de oameni s-au încheiat, însă la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 3.000 de oameni încă mărşăluiesc prin Timişoara. Oamenii au spus că vor continua protestele în zilele următoare.

La această oră, în Piața Victoriei au rămas puțin peste 1000 de oameni.

Update, ora 21.45: Numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a depăşit 6.000, manifestanţii scandează „PSD, ciuma roşie”şi „Hoţii”, huiduie şi suflă în vuvuzele. Pe o clădire din zona Pieţei Victoria se proiectează mesajul „We are back”, iar unii dintre manifestanţi poartă banderole albe pe care scrie „Rezist”.

Update, ora 21.15: Circa 4.500 de oameni protestează în Piața Victoriei, contra Guvernului. La Timișoara, în jur de 3000 de persoane au ieșit în stradă. Și la Cluj, 3000 de oameni au pornit în marș prin oraș.

Update, ora 21.00: La Cotroceni, protestul s-a încheiat. Aproximativ 400 e persoane au luat parte la manifestație. Ultimii rămași, 30-40 de persoane, au făcut o horă pe melodia ”Doamne, ocroteşte-i pe români”.

În jurul orei 20.00, în Piața Victoriei erau în jur de 3000 de oameni, însă continuă să vină manifestanţi, cu steaguri şi pancarte, alăturându-se celorlalţi protestatari care scandează „Demisia, „PSD ciuma roşie” şi „Noaptea, ca hoţii”.

Protestarii suflă în vuvuzele şi fluiere, iar un grup de tineri bate ritmic în tobe, spune „Atenţie”, apoi ceilalţi protestari strigă „Huo”.

De asemenea, peste 1.500 de persoane protestează vineri, la ora transmiterii acestei ştiri, în mai multe oraşe din ţară, pentru a cere demisia Guvernului. În unele oraşe a fost citită sau împărţită lista de revendicări a manifestanţilor din Timişoara, denumită ”Proclamaţia România 2017+”.

Aproximativ 500 de oameni s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, începând cu ora 18.30.

Citește și: Incident la Palatul Cotroceni

În jur de 300 de oameni s-au adunat şi în Piaţa Victoriei din Timişoara.

Protestul a început după ora 19.00, cu intonarea Imnului Naţional. Cei prezenţi au steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje ca ”Noaptea, ca hoţii”şi ”Vrem justiţie, nu corupţie”.

Peste trei sute de persoane protestează şi în municipiul Sibiu. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare din oraş, iar la ora transmiterii acestei ştiri au plecat în marş pe bulevardul pietonal din oraş, pe un traseu de circa un kilometru.

Sunt manifestații și la Brașov, Constanța, Iași, Craiova sau Galați, contra Guvernului condus de Sorin Grindeanu.

Proteste 10 februarie – Manifestații la Cotroceni


În jur de 400 de oameni erau, la momentul transmiterii acestei știri, în fața Palatului Cotroceni, scandând lozinci contra președintelui Klaus Iohannis și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Citește și: Codruța Kovesi, despre OUG 13: A fost adoptată când eu redactam un punct de vedere asupra ei

Manifestanţii suflă în vuvuzele, huiduie şi scandează ”Demisia”, ”DNA fără cucuvea”, ”Suspendare pentru instigare” şi “Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm”.

Pe pancartele pe care le poartă protestatarii de la Palatul Cotroceni se poate citi, printre altele: ”Când strada dă jos Guvernul, e lovitură de stat”, ”Peste 4 milioane am votat PSD”, ”Iohannis, ai demnitate! Nu te mai plânge la UE!”, ”Vom sta aici până vei pleca”, ”Am votat un preşedinte şi am primit circ”, „Demisia”, „Ghinion, nu mai eşti preşedintele meu” şi „Susţin Guvernul Grindeanu”

Acest articol a fost actualizat la: 2017-02-10T23:20:20+02:00 23:20

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More