Connect with us
Proteste în București. Incindente între protestatari și jandarmii călare - 10.000 de persoane și-au strigat nemulțumirile - VIDEO și FOTO

Știri

Proteste în București. Incindente între protestatari și jandarmii călare – 10.000 de persoane și-au strigat nemulțumirile – VIDEO și FOTO

10.000 de persoane s-au prezentat, duminică seara, în fața guvernului la protestul împotriva modificărilor legii justiției. Protestul din Capitală s-a încheiat, aproximativ 10.000 de oameni mărșăluind din Piața Victoriei către Palatul Parlamentului, nemulțumiți de modificările aduse legilor justiției, dar și de ordonanța privind schimbările fiscale.

Protestatarii au manifestat și în fața sediului Curții Constituționale, dar și la ministerul Justiției, cerând demisia ministrului Tudorel Toader.

Traficul a fost blocat, rând pe rând, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, pe Bulevardul Magheru şi pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în condițiile în care manifestanții au mărșăluit dinspre Piața Victoriei către Parlament.

Au existat și momente de tensiune, după ce mai mulți jandarmi călare au încercat să realizeze un cordon pentru a-i împiedica pe protestatari să înainteze din Piața Victoriei către Piața Romană, unii oameni speriindu-se de animale.

Mnaifestanții au adus pancarte cu mesaje precum „Un popor care votează corupți, hoți și trădători nu este victimă, este complice „, „Noul cod fiscal- noua ordine a jafului”, „Nu va fi pace fără justiție socială” și scandează „Hoții”, „Demisia”, „PSD, ciuma roșie” sau „Jos Tăriceanu, Dragnea și tot neamul”.

„Ceea ce mă nemulțumește pe mine e simplu. Este încercarea ast nefericită de a schimba legile astea ale justiției. Și nu atât schimbarea legilor justiției, cât schimbarea unei paradigme care a făcut America mare de 250 de ani, și anume balansarea puterilor. Asta se încearcă acum, ori asta nu e normal indiferent de cine este acum la Cotroceni, Palatul Victoria sau indiferent de nume. E vorba de un principiu aici „, a declarat un protestatar.

Protestatarii sunt nemulțumiți și de modificările aduse Codului Fiscal și cer retragerea ordonanței care stipulează aceste schimbări.

Un număr de 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, precum și confederațiile sindicale Blocul Național Sindical, alcătuit din 34 de federații profesionale, și Cartel Alfa, alcătuit din 41 de federații profesionale, au chemat românii să ceară în stradă, duminică, retragerea legilor Justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia imediată a Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top