Connect with us
Proteste in Bucuresti

Știri

Proteste in Bucuresti: Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

UPDATE 23:10 – Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat, insa cei prezenti promit ca nu vor lasa ca scandalul sa se stinga.

Proteste in Bucuresti. Bucurestiul se revolta! Peste 1000 de oameni au iesit in strada sa-si strige nemultumirea fata de sistemul medical. Scandalul declansat de ancheta jurnalistului Catalin Tolotan, a generat un val de reactii, iar astazi strada se revolta, oamenii cer demisia ministrului sanatatii.

Protestul s-a nascut pe Facebook, peste 5500 de oameni au fost invitati in Piata Universitatii pe reteaua de socializare. Initial protestul nu parea sa ia mare amploare, insa numarul protestatarilor a inceput sa creasca in timp ce oamenii se indreapta catre Piata Victoriei, unde vor fi scandari impotriva guvernului Ciolos, chiar in fata palatului Victoria.

Proteste in Bucuresti Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

Proteste in Bucuresti Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

Conform news.ro bulevardul Magheru a fost blocat, iar jandarmii au inceput sa intervina pentru ca lucrurile sa nu degenereze. Protestatarii scandeaza: „Voi dati afara medicii din tara”, „Ne-aţi diluat sănătatea” si „HexiPharma, bioUcide cu licenta de la statul roman”.

Proteste in Bucuresti. Astazi Ministerul Sanatatii a publicat lista spitalelor in care au fost depistate solutiile dezinfectante diluate, dupa ce peste 400 de oameni au trimis email-uri catre minister in care au cerut acest lucru.

Reamintim ca o acheta a Ministerului Sanatatii, declansata in urma materialelor publicate de Gazeta Sportului, a constatat ca peste 6% dintre probele celorlalti producatori de solutii dezinfectante au fost neconforme si 4.25% dintre probele Hexi – principalul producator cu probleme – au fost neconforme.

Protestul din Bucuresti de astazi a fost unul spontan si nu a fost „revendicat” de nici o organizatie. Oamenii cer raspunsuri si considera ca autoritatile ascund situatia reala.

In timpul protestelor au fost scandari si in memoria victimelor din Colectiv.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top