Connect with us
Proteste in Capitala. Personalitatile cer renumararea voturilor de la alegeri

Știri

Proteste in Capitala. Personalitatile cer renumararea voturilor de la alegeri

Miscari surprinzatoare duminica, in Capitala, la Piata Universitatii. Comunitatea „Coruptia ucide”, aparuta dupa incendiul mortal de la clubul Colectiv, solicita renumararea voturilor de la alegerile locale din 5 iunie, iar printre cei a caror prezenta a fost anuntata sunt realizatorul TV Moise Guran si filosoful Gabriel Liiceanu.

Astfel, primele zeci de persoane au aparut deja la Universitate, dar conform unui anunt facut pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului, sunt asteptati peste 4.000 de oameni. „Exista suspiciuni ca in Sectorul 1 din Bucuresti s-au comis fraude electorale. Solicitam Biroului Electoral Central si unitatilor din teritoriu sa solicite renumararea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem sa avem certitudinea unui vot corect, intr-un stat de drept care functioneaza si in care institutiile aflate in serviciul cetatenilor respecta legile in vigoare. Pana cand aceste lucruri se vor intampla, ne intalnim pentru a comemora democratia in Romania”, se arata in mesajul oficial de mobilizare.

Trebuie amintit si faptul ca in promovarea acestui eveniment s-a implicat si liderul partidului USB, Nicusor Dan, care a declarat: „Cetatenii cer un proces electoral transparent si vital pentru democratie. Uniunea Salvati Bucurestiul urmareste acelasi scop si continua demersurile legale pentru renumararea voturilor in Sectorul 1.”

Citeste si: Proteste in Bucuresti: Oamenii reactioneaza in cazul dezinfectanţilor diluaţi. Se cere DEMISIA Ministrului Sanatatii

Mesajul lui Tudor Chirila dupa PROTESTE: „Presiunea strazii trebuie sa continue!”

Intentia celor care organizeaza evenimentul aminteste de alte miscari ample de strada de la finalul anului trecut, cand, pe fondul celor intamplate in tragedia de la clubul Colectiv. Atunci a fost un mars al tacerii la care au participat 8.000 de persoane, iar dupa cele trei zile de doliu national, au urmat miscari de strada in toata tara si in care s-au implicat zeci de mii de romani, majoritatea dintre ei tineri. La acea vreme, protestatarii au scandat mai multe lozinci impotriva coruptiei si a clasei politice in fata Guvernului, la Ministerul Afacerilor Interne, Parlamentului si la sediul Primariei Sectorului 4.

„Sunt impresionat de manifestarile din aceasta seara (n.r. 3 noiembrie). Este o miscare de strada, care vine din dorinta oamenilor de a le fi respectata conditia si demnitatea. Am inteles ca se cere si se asteapta, pe buna dreptate, ca cineva sa-si asume raspunderea politica. Urmatorul pas trebuie sa fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revolta”, scria presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pe Facebook in legatura cu reactia in masa a romanilor. A doua zi, premierul Victor Ponta demisiona din functie, la fel cum a procedat pana la urma si primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top