Connect with us
Proteste în București după ridicarea stării de urgență. Oamenii s-au adunat în fața Guvernului

Știri

Proteste în București după ridicarea stării de urgență. Oamenii s-au adunat în fața Guvernului

Deși ne aflăm în stare de alertă și adunările sunt complet interzise, peste 100 de persoane sunt în acest moment în Piața Victoriei din Capitală și protestează împotriva măsurilor impuse de autorități. Multe dintre aceste persoane consideră că pandemia de coronavirus este o conspirație și nu se sfiesc să se expună în acest fel. Situația devine îngrijorătoare pe măsură ce oamenii se adună.

Proteste în București după ridicarea stării de urgență. Oamenii s-au adunat în fața Guvernului

Rețelele de socializare s-au umplut de mesaje care îndeamnă la astfel de proteste chiar în prima zi de stare de alertă. Jardarmii au postat un mesaj princ are îi îndeamnă pe oameni să fie atenți și să nu dea curs unor astfel de provocări.

„Fiți responsabili! În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a. Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Cu toate acestea oamenii s-au adunat să ceară demisia guvernului Orban pe care îl consideră vinovat pentru situația în care ne aflăm. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care autoritățile au gestionat criza din sănătate și de măsurile luate în starea de urgență și în cea de alertă.

Din păcate, oamenii care s-au adunat în Piața Victoriei  nu respectă măsurile impuse de autorități. Din imagini, se poate vedea că protestarii nu respectă măsura distanțării sociale și cei mai mulți dintre ei nu se protejează nu măști.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top