Connect with us
Proteste în Piața Victoriei. Oamenii au ieșit din nou în stradă

Știri

Proteste în Piața Victoriei. Oamenii au ieșit din nou în stradă

Noi proteste au loc în această seară în Piața Victoriei. Oamenii au ieșit din nou în stradă după ce au afșat că Liviu Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni. În această seară, oamenii cer și cu mai multă tărie demisia lui Livia Dragnea.

Sute de oameni s-au adunat din nou, joi, în Piața Victoriei, manifestanții bucurându-se la momentul în care au aflat despre decizia de condamnare a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Peste 2.000 de oameni s-au adunat la această oră, în Piaţa Victoriei, cerând demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Între manifestanţi se află şi scriitorul Mircea Cărtărescu. Piaţa este încercuită cu garduri, însă deocamdată sunt puţini jandarmi în jurul manifestanţilor.

Manifestanţii au fost lăsaţi să pună în funcţiune, pe o maşină cu platformă, o instalaţie cu sunet, de unde se aud ”Imnul golanilor” şi alte melodii ale lui Cristian Paţurcă din timpul manifestaţiilor din anul 1990. De asemenea, cei care doresc dintre manifestanţi vorbesc de la microfon.

Proteste noi au loc în această seară în Piața Victoriei

Oamenii strigă mai ales ”Demisia”. Peste 4000 de oameni au protestat, miercuri seară, în Piața Victoriei, unde au existat mai multe incidente între manifestanți și jandarmi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infrac’iunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Citește și Liviu Dragnea, condamnat la închisoare cu executare. Cum arată sentința

Seara trecută, mai multe proteste au avut loc în mai multe zone din țară. Au exista și probleme după protestatarii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Mii de persoane au protestat miercuri seară în Sibiu, Cluj, Timişoara şi Iaşi împotriva modificărilor adoptate la Codul de procedură penală.

Citește și Călin Popescu Tăriceanu, mesaj tranșant după condamnarea lui Liviu Dragnea

Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a PSD. Şi în Bucureşti, peste 4.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei.

Aproape 4.000 protestatari mărşăluiesc pe principalele bulevarde din Sibiu, scandând lozinci împotriva guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, îndreptându-se înspre casa preşedintelui Klaus Iohannis.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top