Connect with us
Proteste la consulatul german din insula Creta. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

Știri

Proteste la consulatul german din insula Creta. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

Un grup de persoane au năvălit în consulatul german din insula grecească Creta vineri, pentru a protesta faţă de ofensiva militară turcă din enclava siriană Afrin (nord).

Potrivit agenţiei de presă, nu este clar deocamdată de ce au fost vizate interesele germane. Forţele turceşti luptă împotriva miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de apărare ale poporului) în oraşul Afrin, în cadrul unei campanii lansate în urmă cu aproape două luni.

”Un grup de circa 10 persoane, cu feţele acoperite, au pătruns la ora locală 9,30 (7,30 GMT) în consulatul din oraşul Heraklion”, a declarat un oficial.

Protestatarii au desfăşurat un banner la balconul clădirii pe care scria ”Solidaritate cu Afrin’‘ şi ‘‘Rezistenţă înseamnă viaţă”, în limbile germană şi greacă.

Potrivit unui alt oficial, protestatarii au spart geamuri. Nu au fost însă semnalaţi răniţi.

Reuters notează că în Grecia sunt frecvente atacurile la scară redusă asupra unor întreprinderi, ambasade şi clădiri guvernamentale. Ele au apărut ca urmare a crizei financiare profunde din ţară, care a trebuit să se ocupe şi de sute de mii de migranţi, mulţi proveniţi din Siria.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Atac terorist în urmă cu puţin timp. Sunt zeci de morţi şi răniţi

Zeci de persoane au fost ucise sau rănite sâmbătă în două atacuri sinucigaşe cu maşini-capcană în oraşul-port Aden din sudul Yemenului, au confirmat martori şi medici locali, atentatele fiind revendicate de Statul Islamic (SI), potrivit Reuters.

Potrivit surselor citate, atacurile par să fi avut ca ţintă o tabără folosită de forţele anti-teroriste din sud-vestul oraşului Aden.

Reprezentanţi ai principalului spital din oraş, Jumhouriya, au spus că au fost aduse cadavrele a cinci victime, majoritatea soldaţi, alături de mai multe persoane rănite, inclusiv civili, fără a oferi însă date exacte.

Localnicii explică că s-au auzit două explozii

Localnicii au spus că au auzit două explozii puternice în zonă şi că au văzut apoi un nor gri, în timp ce mai multe ambulanţe se îndreptau spre locul atentatului pentru a-i evacua pe răniţi.

Atacurile au fost revendicat la scurt timp de Statul Islamic (SI), conform agenţiei de presă a grupării jihadiste.

Este primul atentat de acest fel de la izbucnirea, luna trecută, a ciocnirilor armate între separatişti din sud şi forţele guvernului preşedintelui Abd-Rabbu Mansour Hadi pentru controlul asupra oraşului.

CITEȘTE ȘI: ALERTĂ! Terorişti printre refugiaţii veniţi pe Marea Neagră

După atacul din Barcelona, teroriștii anunță următorul atentat. E o țară cu mulți români!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top