Connect with us
Ortacii de la Mina Lupeni au intrat într-o acțiune de protest spontan, miercuri dimineața.

Știri

Proteste spontane la Mina Lupeni și cea din Vulcan

Minerii de la Mina Lupeni din Valea Jiului au declanșat o acțiune de protest spontan, miercuri dimineața. Ei sunt nemulțumiți de situația economică a Complexului Energetic Hunedoara.

„Schimbul întâi nu a intrat la muncă. Oamenii sunt speriați din cauză că nu știu ce se întâmplă și sunt nemulțumiți de programul de întrerupere temporară a activității”, a declarat, pentru Agerpres, secretarul general al Sindicatului ‘Muntele’, Ioan Ciubotaru.

Acesta a mai afirmat că un protest era în derulare și la Mina Vulcan, unde 15 angațai și-au manifestat îngrijorarea față de întreruperea temporară a activității în zilele de luni, pentru salariații din sectoarele auxiliare.

Citește și: Minerii de la Complexul Energetic Hunedoara vor strange semnaturi pentru declansarea grevei generale

Protestele de la Mina Lupeni și Vulcan se desfășoară în sălile de apel ale minelor.

Administrația Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a solicitat intrarea în insolvență. Procesul a fost suspendat, în așteptarea unei decizii a Curții de Apel Alba Iulia, la acțiunea sindicatului „Noroc Bun” din Livezeni.

In cadrul CEH lucrează circa 5.300 de persoane, la minele Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, precum și la termocentralele Mintia și Paroseni.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top