Connect with us
Proteste SUA: Mii de oameni au protestat pentru a treia seară consecutiv contra victorie lui Trump de la alegerile prezidențiale.

Știri

Proteste SUA: Mii de oameni au manifestat contra lui Trump. Violențe în Portland

Protestele contra lui Donald Trump au continuat pentru a treia seară consecutiv în mai multe mari orașe americane. Manifestanți au fost pașnici și doar la Portland a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Sute de persoane au ieşit vineri noaptea pe străzile din Miami, Atlanta, Philadelphia, New York, San Francisco şi Portland pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de retorica lui Donald Trump.

În timpul campeniei electorale, prezidenţiabilul republican a făcut mai multe declaraţii controversate legate de imigranţi, musulmani şi femei, care sunt utilizate de protestatari pentru a denunţa un discurs al urii exploatat de viitorul ocupant de la Casa Albă.

Citește și: SUA: Peste 2 milioane de americani au semnat o petiție prin care cer ca Hillary Clinton să fie validată ca președinte

De asemenea, proteste ceva mai mici au avut loc şi în Detroit, Minneapolis, Kansas City, Olympia, Washington D.C. şi Iowa City.

Sute de persoane s-au alăturat vineri după-amiază unui aşa-numit miting al iubirii din Washington Square Park în Manhattan.

Autorităţile americane a precizat că nu au informaţii cu privire la ciocniri violente la proteste.

În Portland, 26 de persoane au fost arestate în urma protestelor de joi seară, după ce s-a aruncat cu obiecte în forţele de ordine, iar mai multe maşini au fost avariate.

Protestatarii au scandat slogane precum: ”Fără ură! Fără frică! Imigranţii sunt bine veniţi aici!”.

Peste 200 de persoane au participat vineri la un aşa-numit protest de vindecare în Portland.

În Tennessee, studenţii de la Universitatea Vanderbilt au freonat cântece pentru drepturile civile în timp ce marşăluiau prin campusul din Nashville.

Mai multe mesaje de unitate au fost lansate de lideri precum Barack Obama.

De asemenea, preşedintele ales a lăudat iubirea pentru ţară manifestată de protestatarii anti-Trump.

Bariere de securitate protejează acum proprietăţiile lui Donald Trump, inclusiv proaspătul deschis Trump International Hotel din apropierea Casei Albe şi Trump Tower din Manhattan., relatează news.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top