Connect with us
PSD, atac la președintele Iohannis! Ce acuzații îi aduc social-democrații

Știri

PSD, atac la președintele Iohannis! Ce acuzații îi aduc social-democrații

PSD îl atacă din nou pe președintele Klaus Iohannis, pe care îl consideră „dezbinator” și despre care spune că este „principalul responsabil al societății actuale”.

Partidul de guvernământ spune că șeful statului incită la „anarhie socială” și că vrea să înlăture guvernul ”legitim ales și reprezentativ”.

”România culege roadele politicii de ură, dezbinare și propagandă mincinoasă promovate de președintele Klaus Werner Iohannis și adepții săi (…) Legea este siluită și răstălmăcită după bunul plac al provocatorilor și contestatarilor de profesie (…)

Dezinformarea, manipularea, minciuna publică sunt practici cotidiene menite să întrețină un climat de profundă ostilitate la adresa puterii democratic alese și a guvernului său legitim.

Președintele României Klaus Werner Iohannis este principalul responsabil pentru actuala stare a societății românești.

Acum, după ultimele sale manifestări de incitare la anarhie socială și de timorare a autorității publice, este cu atât mai evident că Iohannis n-a vrut, n-a știut ori n-a putut să fie președintele tututor românilor, moderatorul instituțional, arbitrul neutru consacrat de Constituție. Dimpotrivă. În loc să fie alesul care ( ne) unește Iohannis a ales să devină Dezbinatorul”, se arată în comunicatul PSD.

Social-democrații îl acuză pe șeful statul că a întreținut ”psihoza colectivă, de ostilitate maximă”, inclusiv prin legitimarea înjurăturilor la adresa PSD.

”Este evident că sustinatorii politici ai lui Iohannis s-au implicat în organizare, au încurajat un limbaj și o atitudine cât mai dure, obscene.

Unii dintre initiați au anticipat și premedidat violențele de stradă și au chemat la mobilizare deși erau consțienți că vor fi confruntări cu forțele de ordine. 

Întreg scenariul de forță este similar cu cel care a precedat demisia premierului Ponta și instalarea ” Guvernului Său”, respectiv guvernul tehnocrat condus de Ciolos, supranumit guvernul ” zero” pentru completa sa lipsă de performanță”, se mai susține în comunicat.

PSD: Iohannis vrea să înlăture guvernul

Președintele este acuzat că dorește înlăturarea guvernului ”legitim ales și reprezentativ” cu unul artificial, ”rezultat din combinații și interese obscure, fără legătură cu voința ori alegerea românilor”.

”Nicăieri, niciodată, un președinte în funcție n-a acționat astfel împotriva legii și a stabilitații interne așa cum face președintele actual al României. Klaus Werner Iohannis reprezintă un factor efectiv nociv, care întreține conflictele și dezbină insistent și cu premeditare societatea românească, în disprețul și cu încălcarea gravă a atribuțiilor sale constituționale.

PSD cere imperativ președintelui Iohannis să dea dovadă de responsabilitate, să se comporte și să acționeze ca președinte al românilor, să contribuie la consolidarea drepturilor și libertăților democratice, a unui veritabil stat de drept, să sprijine dezvoltarea țării cu deplină bună credință și corectitudine față de voința populară liber exprimată.

PSD face apel la asigurarea unei depline stabilități politice a țării și califică drept antinațională orice tentativă care urmărește subminarea exercitării guvernării de către actuala majoritatea parlamentară”, se mai arată în comunicatul PSD.

Reacția virulentă a social-democraților vine după ce Administrația Prezidențială a anunțat luni după prânz că Preşedintele Klaus Iohannis va adresa la ora 18,00 un mesaj public ca urmare a evenimentelor din ultimele zile.

Citește și: Ce va face PNL după violențele de la protestul Diasporei. Ludovic Orban a făcut anunțul

Citește și: PSD, prima reacție după protestele violente din București

1 Comment

1 Comment

  1. gabriela

    2018-08-13T21:51:59+03:00 at 21:51

    cand va fi momentul sa-l demiteti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top